KultúraSzékelyföldVidék

Farkas Árpád költőre emlékezünk Székelyszentmiklóson

Két napon át zajló rendezvénysorozatra várják az érdeklődőket és az elszármazottakat

Az őszi hálaadás ünnepe szolgáltat alkalmat arra, hogy falutalálkozót tartsanak Székelyszentmiklóson 2022. szeptember 24-25-én. Szombaton emléktáblát avatnak Farkas Árpádnak, két tölgyfát ültetnek, illetve 11-kor kezdődik az az előadássorozat, amelyen író- és költőtársak emlékeznek a község jeles szülöttére.

Meghívottak: Király László, Király Zoltán, Lövétei Lázár László, Zsidó Ferenc, Gálfalvi György, Ferenczes István, Simó Márton és Lőrincz György. Jelen lesznek a költő családtagjai, közeli és távoli rokonai közül többen is, illetve egykori szerkesztőkollégák és volt osztálytársak.

A Szentannai utca – Fotó: Simó Márton

A helyi templomban zajló eseményen emlékeket, közös élményeket osztanak meg egymással és a közönséggel a megszólalók, illetve szó esik majd arról is, hogy miként kell, hogyan lenne érdemes úgy ápolni a költő kultuszát, hogy annak haszna és kisugárzása legyen az egész Nyikómentére.

A találkozót a Székelykeresztúri Unitárius Egyházkör, Csáki Levente beszolgáló lelkész-esperes, illetve Bálint-Benczédi Ferenc, a Magyar Unitárius Egyház nyugalmazott püspöke kezdeményezte.

A templomkert emlékhely létesítésére alkalmas – Fotó: Simó Márton

Vasárnap, szeptember 25-én, ugyancsak 11 órától úrvacsoraosztással egybekötött istentiszteletet tartanak az őszi hálaadás ünnepén.

A Székelykeresztúri Unitárius Egyházkör közlése nyomán

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb