KultúraZene

Ismét szülővárosában lépett fel a népszerű hegedűművész

Ifj. Zerkula György koncertje

Erdélyi előadókörútján Ifj. Zerkula György Horváth Edith zongoraművész kíséretében lép fel több helyszínen. A turné egyik állomása értelemszerűen Székelyudvarhely volt, ahol csütörtök este, szeptember 16-án a Városháza Szent István Termében hallgathatták meg a rendkívüli hangversenyt az érdeklődők.

A fellépésről kollégánk, Farkas Antal készített felvételt.

 

Ludwig van Beethoven Tavaszi szonátáját (Frühlingssonate, Op. 24-es F-dúr – 1798-1803) első hegedűtanára, a Dr. Palló Imre Zene- és Képzőművészeti Szakközépiskola közelmúltban elhunyt ny. pedagógusa, Nemes István (1956-2022) emlékére játszotta ifj. Zerkula György.

 

http://www.filharmonia.ro

Kapcsolódó

Gyimeközéploktól Bernig

Messzi idegenbe szakadt hazánkfia

Ifj. Zerkula és Horváth Edith

Horváth Edit zongoraművésznő Marosvásárhelyen született, a helyi Művészeti Líceumban érettségizett Szőnyi Zoltán osztályában. A kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémián diplomázott zongora szakon, Adriana Bera tanárnő osztályában. Ezt követően 1996-1997-ben ösztöndíjasa volt az Európai Mozart Akadémiának Varsóban, melynek keretében lehetősége volt világszínvonalú mesterekkel dolgozni és nemzetközi fesztiválokon kamaraegyüttesekben fellépni. Előadóművészi verseny-teljesítményei közül említésre méltó a marosvásárhelyi, szófiai és brémai nemzetközi versenyeken való részvételét, valamint díjazottja volt az 1994-es kolozsvári Mozart versenynek és a 2009-es bukaresti Magyar Zene Fesztiválnak. Doktori tézisét, melyben Joseph Haydn zongoraműveit tanulmányozta, 2010-ben védte meg. Jelenleg docens a kolozsvári Zeneakadémia zongora tanszékén.

Ez a koncert volt a Székelyföldi Filharmónia 2022/2023-as évadjának a nyitóeseménye.

 

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb