KultúraRománia

Chiyo Hagiwara a Györkös Mányi Albert emlékház vendége

Egy visszatérő vendég

A japán zongoraművésznő újabb erdélyi turnéjának alkalmával ismét a Györkös Mányi Albert Emlékházban koncertezik, 2022. szeptember 24-én, szombaton 18.30 órától. Minden kedves érdeklődőt sok szeretettel várnak!

Chiyo Hagiwara a tokiói zeneakadémia végzettje; tanárai voltak: Yayoi Fujisawa, Toru Kimura, Shinya Ozaki, Hitoshi Kobayashi, Yutaka Yoshida, Csíky Boldizsár és ifj. Csíky Boldizsár. Rendszeresen tart előadóesteket Franciaországban, Japánban és Romániában, de fellépett már a marosvásárhelyi valamint a szatmárnémeti Dinu Lipatti szimfonikus zenekarral is. A Filtsch-kutató ifj. Csíky Boldizsár megismertette őt Carl Filtsch munkáival. Ezután Japánban ősbemutatóként eljátszotta az erdélyi komponista zseni műveit. Hazája kulturális médiája nagyra értékelte Filtsch munkáinak a szigetországi közönséggel való megismertetését. Azóta a japán zenei világ a művésznőt elsősorban Filtsch népszerűsítőjeként ismeri. 2017 áprilisában Hagiwara Filtsch CD-je első helyezett volt a japán Billboard lemezlistán, amelyet széles körben sugároztak. Klasszikus zongoraművészi tevékenysége mellett egyéb, más műfajú zenei vállalkozásokban is kipróbálta magát, billentyűsként és énekesként egyaránt. Chiyo Hagiwarát 2017 novemberében Yamato városa a Kultúra és Művészet Jövőjéért díjjal tüntette ki. 2019-ben 3-ik díjat nyert a “Concours Musical de France” nemzetközi zongoraversenyen.

Azóta a japán zenei világ a művésznőt elsősorban Filtsch népszerűsítőjeként ismeri. 2017 áprilisában Hagiwara Filtsch CD-je első helyezett volt a japán Billboard lemezlistán, amelyet széles körben sugároztak. Klasszikus zongoraművészi tevékenysége mellett egyéb, más műfajú zenei vállalkozásokban is kipróbálta magát, billentyűsként és énekesként egyaránt. Chiyo Hagiwarát 2017 novemberében Yamato városa a Kultúra és Művészet Jövőjéért díjjal tüntette ki. 2019-ben 3-ik díjat nyert a “Concours Musical de France” nemzetközi zongoraversenyen.

A Györkös Mányi Albert Emlékház közlése nyomán

www.emke.ro

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb