képzőművészetKultúra

Székelyudvarhely – Finisszázs a Képtárban

Tárlatvezetés és filmvetítés

A képzőművész április 13-án megnyílt kiállítását záró eseményre várják az érdeklődőket 2023. május 19-én, pénteken 19 órakor Székelyudvarhelyen a Haáz Rezső Múzeum Kossuth utcai Képtárába. A finisszázs alkalmával levetítik a Sükösd Ferenc festőművész világa című, Farkas Antal kollégánk által készített dokumentumfilmet és ugyanakkor Vécsi Nagy Zoltán művészettörténész, a kiállítás kurátora tart tárlatvezetést.

A művész festőállványa az alsósófalvi emlékszobában

A tragikus körülmények közt fiatalon elhunyt alkotó életrajzát néhány dramatizált felvétel mutatja be, képeit a 2017-ben Marosvásárhelyen és Sepsiszentgyörgyön gyűjteményes emlékkiállításokon készült dokumentáció ismerteti. Farkas Antal dokumentumfilmes alkotó, szerkesztő-vágó, operatőr filmje 2020-ban készült a Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont támogatásával.

Sükösd Ferenc (1933–1972) nemrég megnyílt kiállítása a székelyudvarhelyi Képtárban Vécsi Nagy Zoltán művészettörténész válogatása a családi hagyatékból, illetve a marosvásárhelyi Művészeti Múzeum, a sepsiszentgyörgyi Erdélyi Művészeti Központ, illetve a székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeum Képtára gyűjteményéből.

Ez a tárlatzáró esemény egy rendkívüli lehetőség Alsósófalva egyik leghíresebb szülöttje alkotásainak megtekintésére. A finisszázsra a belépő 5 lej, az esemény helyszíne a Képtár Kossuth Lajos u. 42 sz. alatti épülete.


Haáz Rezső Múzeum
535600 Székelyudvarhely
Tel.: 0040 266 218375
Bethlenfalvi u. 2-6. sz. Pf. 22
info@hrmuzeum.ro
www.hrmuzeum.ro

A Haáz Rezső Múzeum közlése nyomán

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb