képzőművészetkiállításKultúra

Kolozsvár – Lelketekben nyomot hagyok

M. Lovász Noémi kiállítása

Vasárnap, 2023, március 26-án, 11.00 órakor kerül sor a Fehér Galériában – Pata utca 195. – , a Kolozsvár-Újalsóvárosi Református Egyházközség szervezésében M. Lovász Noémi kiállításának megnyitójára.

A művészt és munkáit Kis-Pállukács Hajnal méltatja. Zenei produkcióval közreműködik Szász Noémi és Felházi Lenke Zsuzsánna.


M. Lovász Noémi Nagyenyeden született, a kolozsvári Ion Andreescu Képzőművészeti Egyetemen szerzett diplomát (2002), majd mesterképzőt is végzett művészettörténetből a BBTE Történelem-filozófia Karán (2004). A kolozsvári Apáczai Csere János Elméleti Líceum tanára. Tagja a Barabás Miklós Céhnek. Több mint 15 egyéni és csoportos kiállítása volt idehaza és külföldön.

Alkotóként vallja: „Sokan sokféleképpen merítenek az értékek tiszta forrásából. Újat aligha lehet mondani, s pont ez jelenti számomra a kihívást. A képzőművészet eszközeivel olyan alkotásokat hozni létre melyek a jelenhez szólnak s talán a jövő rostáján megmaradva egyetemes, emberi értékeket hordoznak. Ez minden képzőművész álma.

Az erdélyi táj ritmikusan hullámzó dombvonulatai, a tájkép elemei néhol a tiszta formával, a népi hímzés elemeivel párosulnak. A művészi alkotás folyamatát is mindig bizonyos misztikum hatja át. Munkáim a szubjektív mitológia, az önkifejezés, önmagam megtalálásának próbálkozásai. Festményeim motívumvilága a varietas delectat – a változatosság gyönyörködtet – elve alapján fejlődik, bővül , úgy tekinthetők, mint lírai konstruktivizmus jegyében fogant szín- és formakísérletek. A díszítőjelleg és a gondolatiság ötvözetei ezek a kompozíciók.”

M. Lovász Noémi portfóliója az Erdélyi Művészet honlapján


Erőltetett menet – akril, farost

Az Erdélyi Művészet közlése nyomán

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb