FotóművészetkiállításSzékelyföld

Alsósófalvi felvételek Szentegyházán

A Forrásközpont kiállítása

Második állomásához érkezett a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont Archív képek Alsósófalváról című szabadtéri tárlata, amely 2021. május 16-án, vasárnap de. 10.00 órakor Szentegyháza főterén, az Eminescu utcában nyílik meg a Nárciszfesztivál Szentegyházán program részeként. A kiállítást megnyitja P. Buzogány Árpád művelődésszervező.

Szentegyháza közelében 1976-tól minden év májusában megrendezik a Nárciszfesztivált. Ez alkalommal a Homoród völgyének fiatalsága a hagyományoknak megfelelően népviseletbe öltözik, hogy nemes versengésben összemérje erejét a szomszédos falvak fiataljaival. A székely tánc- és népdalkultúra ápolásának szép alkalma ez, az ismerkedés és barátkozás ünnepe. Idén azonban, a lehetőségekhez mérten, egy kisebb méretű rendezvényt tarthatnak.

Az Archív képek Alsósófalváról c. kiállítást Balázs Ödön, a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont fotográfusa válogatta a sófalvi lakosok albumaiból. A szabadtéri kiállítás először Alsósófalván nyílt meg idén januárban a Magyar Kultúra Napja alkalmából, a Sükösd Ferenc Általános Iskola előtti téren.

Szentegyházán a tárlatot két hétig tekinthetik meg. Szervező: Szentegyháza Város Polgármeszteri Hivatala, Gábor Áron Művelődési Ház

Minden érdeklődőt sok szeretettel várnak az eseményre, kérik a járvány miatti korlátozásokat figyelembe venni, a maszkviselést és a szabályok betartását!

A Forrásközpont közlése nyomán

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb