CivilszféraÉlet-módGazdaság

Tapasztaló 1. – Kisfilm Gál Balázs pékségéről

Csíkszeredában járt a Civitas forgatócsoportja

A „tapasztaló” nevű programot élményszerűre tervezték, kirándulással, beszélgetéssel, rajzos élményrögzítéssel egybekötve – írja Molnár Judith közgazdász, közösségfejlesztő. A koronavírus járvány azonban megakadályozta a projekt eredeti formában történő megvalósítását. Kisfilmek készültek, amelyeket bemutatva igyekeznek célt érni és népszerűsíteni a termelők életformáját, illetve a helyi előállítású portékákat.

„Meggyőződésünk, hogy helyi alapanyagokból előállított termékek tudják igazán kielégíteni a környéken lakók fizikai igényeit. Tudjuk, hogy hatalmas a kínálat olcsó, messziről hozott élelmiszer-termékekben, de azok a családok, akik gondolnak gyermekeik egészségére is, egészségesebb táplálékot szeretnének feltálalni számukra. Lassan újra kell tanuljuk a gazdaságos élelmiszerbeosztást, azt, hogy nem szabad kidobni az ételeket” – írja és vallja Molnár Judith.

Reméljük, hogy az itteni közzététellel segíthetjük az elképzelését. Összesen öt családi vállalkozást kerestek fel, és mindenikről készítettek egy rövid figyelemfelkeltő riportfilmet.

HELYÉNVALÓ – egy helyen sok helyi termék Székelyudvarhelyen és a világhálón!

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

"Ezt is ajánljuk"
Bezárás
'Fel a tetejéhez' gomb