EgyházVallás

FRISSÍTVE! – Meghalt XVI. Benedek pápa

Temetéséről újév után intézkedik a Pápai Állam

A december 28-án délelőtt tartott általános kihallgatás végén Ferenc pápa imát kért a nyugalomba vonult kilencvenhat éves XVI. Benedekért. Nem sokkal később Matteo Bruni, a Szentszéki Sajtóiroda igazgatója megerősítette, hogy az emeritus pápa egészségi állapota súlyosbodott. Az alábbiakban közzétesszük Ferenc pápa és a sajtószóvivő szavainak fordítását.

Az alábbiakban közzétesszük Ferenc pápa szavainak fordítását

Ferenc pápa mondta az általános kihallgatás végén: „Szeretnélek kérni mindnyájatokat, hogy különösen imádkozzatok XVI. Benedek emeritus pápáért, aki csendesen, a háttérből folyamatosan támogatja az Egyházat. Emlékezzünk meg róla, mert nagyon beteg! Kérjük az Úrtól, hogy adjon neki vigasztalást, és tartsa meg őt az Egyház iránti szeretetről való tanúságtételben mindvégig!”… Tovább


FRISSÍTVE!

Kilencvenöt éves korában szombaton 9 óra 34 perckor meghalt XVI. Benedek nyugalmazott pápa, aki 2005 és 2013 között volt a római katolikus egyház feje – jelentette be a Vatikán.

2006. szeptember 12-én Regensburgban készített kép XVI. Benedek pápáról – Forrás: MTI/ AP/ Markus Schreiber

Január 2-án a római Szent Péter-bazilikában ravatalozzák fel, a hívők ezután búcsúzhatnak el tőle. 

Joseph Aloisius Ratzinger a felső-bajorországi Marktl am Innben született 1927. április 16-án mélyen vallásos, a nemzetiszocialista rendszerrel szemben ellenszenvvel viseltető családban. Kamaszéveit a Salzburghoz közeli Traunsteinben töltötte, 14 évesen a hatályos törvények értelmében be kellett lépnie a náci ifjúsági szervezetbe, a Hitlerjugendbe. Tizenhat évesen besorozták a légelhárítókhoz, egy ideig Magyarországon is állomásozott, a második világháború végén dezertált. Rövid hadifogság után, 1945 végén Georg bátyjával a traunsteini papi szeminárium hallgatói lettek. 1946-tól filozófiát és teológiát tanult Freisingben és a müncheni egyetemen.

Az MTI jelentése nyomán

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb