CivilszféraErdélyEUSzékelyföld

Nincs vége az aláírásgyűjtésnek!

A kampány folytatódik

Még egy hónapig, azaz május 7-ig tart az aláírásgyűjtés a Székely Nemzeti Tanács nemzeti régiók védelméért, mivel második alkalommal is meghosszabbította a határidőt az Európai Bizottság a világjárványra való tekintettel ‒ közölte Szili Katalin miniszterelnöki megbízott.

A közlemény szerint máig 10 országból 1 152 500 aláírás gyűlt össze. Ez azt jelenti, hogy a jogszabályi érvényességi feltételnek akkor felel meg a kezdeményezés, ha az egyes tagországok hatóságai hitelesítik az aláírásokat.

A petíciót ITT lehet alárírni!

„Nem dőlhetünk még hátra. Ki kell használnunk az előttünk álló egy hónapot egyrészről azért, hogy az érvényesség biztonsággal, kellő rátartással garantált legyen, másrészről azért, hogy azt a szolidáris közösséget, mely ezen ügy mellett felsorakozott, a lehető legszélesebbre bővítsük” ‒ olvasható a közleményben.

A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) kezdeményezése azt kéri, hogy az Unió kohéziós politikája kezelje kiemelt figyelemmel azokat a régiókat, amelyeket nemzeti, etnikai, kulturális, vallási, nyelvi sajátosságok különböztetnek meg az őket körülvevő régióktól, s ezen sajátosságok fenntartásához biztosítsa a strukturális alapokhoz való közvetlen hozzáférés esélyegyenlőségét. A polgári kezdeményezésről szóló szabályozás értelmében a polgároknak az Unió demokratikus és politikai életében való részvétele révén ez az intézmény hozzájárul az Unió demokratikus működésének javításához.

„A még rendelkezésre álló időben mozgósítsuk barátainkat, ismerőseinket az EU tagországaiban, hogy írják alá a kezdeményezést, ezzel is növelve a támogatók táborát, hiszen több mint két és félmillió aláírás gyűlt össze a másik polgári kezdeményezéssel, a Minority SafePackkel együtt az őshonos kisebbségek ügyeiért. Ezen eredményből kiindulva, nyugodtan tekinthetjük polgári kezdeményezéseink hatását mozgalomnak, amely európai értéket teremtett. Miközben óvjuk egymást és egészségünket, szánjunk egy kis figyelmet a nemzeti régiókra!” ‒ fogalmazott Szili Katalin.

Az MTI jelentése nyomán

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb