képzőművészetKultúra

Pályázat – Az aradi vértanúk portréinak elkészítésére

Az alkotások a Dessewffy-kastély gyűjteményében maradnak

Magyarország Kassai Főkonzulátusa pályázatot hirdet az 1849. október 6-án Aradon kivégzett 13 honvédtábornok, valamint további három aradi vértanú portréinak megfestésére (olaj-vászon, 50 x 70 cm). Az elkészült műalkotások a margonyai Dessewffy-kastély állandó kiállítását képezik majd.

A pályázati folyamat kétrészes

Az első pályázati szakaszban, 2021. április 30-ig várják az érdeklődő képzőművészek jelentkezését 3 darab, korábban elkészített portréképpel, vagy figurális kompozícióval, a művész eddigi portfóliójának bemutatásával és rövid életrajzával. A pályázati anyagot a Kassai Főkonzulátus e-mail címére (mission.kas@mfa.gov.hu) kérik megküldeni.

Margonya – Dessewffy-kastély – Fotó: Petofiprogram.hu

A második szakasz során a Főkonzulátus és az általa felkért szakmai zsűri kiválasztja azokat a festőművészeket, akiket felkér a képsorozat adott festményeinek elkészítésére.

A kiválasztott művészekkel a Kassai Főkonzulátus megbízási szerződést köt. A művészek számára a Rovás Polgári Társulás különdíjat (2021 nyarán művésztelepen való részvételt, valamint kiállítási lehetőséget) ajánl fel.

Az Erdélyi Művészet közlése nyomán

Kapcsolódó

Kiállítás az aradi vértanúk erekléyéiből  Tisztelgés a forradalom hősei előtt a Haáz Rezső Múzeumban

Az Ereklyemúzeum egykor – a gyűjtemény létrejöttének idejéből száramazó felvétel (1893)

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

"Ezt is ajánljuk"
Bezárás
'Fel a tetejéhez' gomb