kiállításKultúraTörténelem

Bőségszaru – Az erdélyi nemesség fényűzése

Vándorkiállítás a székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeumban

A pénteken, 2021. március 26-án megnyíló kiállítás anyagát a fényűzés és a bőség jegyében válogatták össze a történészek oly módon, hogy az Erdélyi Nemzeti Történeti Múzeum
gyűjteményének leglátványosabb kora újkori és újkori viseleti kiegészítőit és ékszereit kínálja az érdeklődő közönségnek.

A divat rejtelmeibe tett utazás során azon tárgyak történetét mutatják be, melyek a 17–19. századi erdélyi nemesség ragyogását tükrözik.

Bár közel kétszáz tárgyat állítanak ki, arra bíztatják a látogatót, hogy gondosan nézze meg mindegyiket: a különbségek a kivitel részleteiben, a nemes anyagok társításában és a színek harmóniájában rejlenek.

A BŐSÉGSZARU – A erdélyi nemesség fényűzése című kiállítás megnyitójára 2021. március 26-án, pénteken délután 5 órakor kerül sor a Haberstumpf-villában, a vendégeket köszönti: Pálfi Kinga, Székelyudvarhely Megyei Jogú Város alpolgármestere; megnyitóbeszédet mond Ványolós István, művészettörténész.

Közreműködnek: a Székelyföldi Filharmónia zenészei.

A rendezvény házigazdája: dr. Miklós Zoltán, a Haáz Rezső Múzeum igazgatója.

A kiállítás megvalósítói: Haáz Rezső Múzeum, az Erdélyi Nemzeti Történeti Múzeum (Kolozsvár), Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala.

Kérik az érdeklődőket, hogy viseljenek maszkot és tartsák be a járvány miatti korlátozásokat, illetve a távolságtartási előírásokat.

535600 Székelyudvarhely
Tel.: 0040 266 218375
Bethlenfalvi u. 2-6. sz. Pf. 22
info@hrmuzeum.ro
www.hrmuzeum.ro

A Haáz Rezső Múzeum közlése nyomán

 

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb