KözéletpolitikaSzékelyföld

Bíró Barna Botond megpályázza Hargita Megye Tanácsának elnöki tisztségét

Élő Székelyföld Munkacsoport

Bíró Barna Botond, a Hargita megyei tanács alelnöke, az Udvarhelyszéki RMDSZ területi elnöke bejelentette, hogy megpályázza Hargita Megye Tanácsának elnöki tisztségét, és jelöltségében számít a csíkiak és a gyergyóiak támogatására is.

A jelenlegi elnök, Borboly Csaba, aki 16 éve áll a megyei tanács élén, indulna az ötödik mandátumért is.

A Bíró Barna Botond jelöléséhez szükséges támogató aláírások gyűjtését megkezdték, a megyei jelöléssel kapcsolatos döntést a Hargita Megyei Egyeztető Tanács hozza meg április 14-ig.

Romániában június 9-én egyszerre tartják a helyhatósági és az EP-választásokat.

Sok sikert kívánunk, Boti!

A felvételt Farkas Antal készítette.

Ezeket a kérdéseket tettük fel Bíró Barna Botondnak:

(00:00) – Szükségünk lenne egy rövid bemutatkozás először is, hiszen B.B.B. nem influenszer, nem fb-lovag, akibe úton-útfélen belebotlik az ember, ha a valós, vagy a virtuális világban jár-kel… Röviden a családi háttérről, forrásvidékről, iskolákról… 
(02:30) – Mikor határozta el, hogy milyen pályát választ? Tudatosan vállalta a politizálást? Vagy pedig belesodródott? Diákvezér is volt? Vezérhangyaként tevékenykedett a középiskolában? Egyetemista korában? Erre vágyott?
(05:01) – Ki fedezte fel Önben a politizálási készséget, képességet, azaz a közösségi szerepvállalást? Esetleg volt/ van egy példaképe?
(11:42) – Milyen az, amikor az ember úgymond a második helyet foglalja el egy rendszerben? Mert mindig azt mondjuk, hogy demokrácia ide vagy oda, az viszi igazán sikerre a saját és a megbízói elképzeléseit, aki odafent van a csúcson, hiszen megvannak az eszközei ahhoz, hogy a maga igazáról meggyőzze azokat, akik a dolgok véghezvitelében őt segítik és megerősítik, és érvényre juttatják az elképzeléseit…
(15.09) – Hogy érzi, érvényesülnek-e Udvarhelyszék érdekei megyei szinten? Sikerült-e komoly elképzeléseket végigvinnie hivatali ideje alatt? Melyek azok?… És mit tart kudarcnak? Vannak-e olyan problémák, amelyeket Önre bíztak, vagy elvárták volna, hogy kezelje azokat, de közben terítékre sem kerültek?
(22.02) – Egyáltalán, hogy gondolja, miként látja: a helyes irányba halad-e a megye? Hát Udvarhelyszék?
Mit tenne másképp, ha Ön lenne a megyei tanács elnöke? A csíki és a gyergyói régiót még jobban fejlesztené, mint elődje, hogy felhúzza valahogy Udvarhelyszék szintjére? Vagy az az állítás nem helytálló, nem igaz, hogy Székelyudvarhely és környéke fejlettebb – ezt csak a felkészületlenek, vagy a Csík és Gyergyó iránt rosszindulatot tanúsító elfogultak állítják…
(26:10) – Mi a véleménye: a jó kommunikálás a legfontosabb? Vagy a tények?… Az a fontos, hogy meglegyen a látszat, a többi lényegtelen, mert amennyiben a vezető ott lóg a közösségi hálón, s mondja, sulykolja a magáét, akkor a népek még azt is elhiszik, ami nem igaz. Mert ilyen ez a mai világ: ami nincsen lekommunikálva, az mintha nem is létezne… Furcsa egy állapot, de a valószínűtlen virtuális, többnek tűnik, mint a valóság. Rá lehet-e ébreszteni az embereket, hogy a való világ, az anyag, a tudás, a szellem – s ezek teremtőereje fontosabb mindennél. A virtuális világ, a mediatizált semmi pedig csak álom vagy légvár…
(27.20) – Bízik-e abban, hogy elképzelése sikerrel jár majd? Érzi-e a megbízóiban rejlő erőt? Látszik-e Udvarhelyszék ereje a közös akaratban?

Hajrá Udvarhelyszék!

Kérdezett Simó Márton

Megjegyzés: Hargita megye népessége jelenleg 291950 fő, amelyből 113066 Udvarhelyszéken, 103902 Csíkszékben, 74982 Gyergyószéken él.

www.rmdsz.ro

 

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb