KultúraUtazásZene

A Fili Angliában (1.) – FRISSÍTVE!

Farkas Antal tudósítása

Mivel kollégánknak sokkal egyszerűbb a hangképes beszámolók összeállítása, gyorsan meginterjúvolta Haáz Sándor karnagyot, aki röviden összefoglalta a kiutazás alatt és az első napon szerzett élményeit. Nem volt zökkenőmentes az érkezés, de aztán minden a helyére került.

Ez az kisfilm ma, hétfőn hajnalban készült:

A háromnapos rendezvény második és harmadik napján lépnek fel a filisek. Június 24-én, szombaton délután magyar közönség előtt, 25-én pedig különböző népek műsor-folyamában, szintén délután 5 órától énekeltek.

Az együttest nagyon kedvelik és szeretik a kint élő magyarok és a románok. De minden más etnikai csoport is, amellyel ezekben a napokban kapcsolatba kerülnek a gyermekek. „Tesztelhetik az angoltudásukat – mondja Haáz tanár úr – , mert nem csak dalokat tanultak, hanem a társalgási nyelvet is. Egy-egy filis nagyon könnyen tanult, többen szépen és folyékonyan képesek beszélni. Azt hiszem, hogy mindannyian eligazodnak ebben a környezetben is.”

Hamarosan elkészül a következő tudósítás is!

A további program: 

Június 26-án, a hétfői napon Londonba utaznak autóbuszokkal, ünnepi hangversenyük a St John’s Smith Square koncerttermében lesz este 7 órától. Erre az alkalomra III. Károly király is meghívót kapott.

Június 27-én, kedden egy kiadós londoni séta után szállnak repülőre és szerda hajnalra érkeznek haza.

Élő Székelyföld Munkacsoport/ Farkas Antal

Kapcsolódó:

A Fili Angliában (2.)

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb