KultúraSzékelyföld

A Fili Angliában (2.)

Rövid kiértékelő

Szerdán hajnalban érkezett haza a Szentegyházi Gyermekfilharmónia. A benyomások, a rövid élménybeszámolók után leírható, hogy ez is egy emlékezetes előadókörút volt. Menet közben is rengeteg jó ötlet született, amelyeket ki lehetett próbálni és meg tudtak valósítani annak érdekében, hogy zökkenőmentesebb legyen a haladás.

Az angliai közlekedésben sokat segített a résztvevők által viselt fehér póló és fehér sapka, nem tévesztették szem elől egymást. „A csomagokat és ruhákat szállító kisbusz és utánfutó pakolási módszere is bevált, szerencsésen lefutotta a 6.000 km-t – írják egyebek mellett – , noha egy vákuumcső a motorban elszakadt. Ezt útközben megtákolták, hazafelé Londonban pedig kicserélték Jó ötlet volt Sebestyén István utazási irodáját megbízni a repjegy vásárlásokkal. Lelkiismeretesen és alaposan végezték a nem kevés gonddal járó feladatot, így simán hazaérkezhettünk.”

Az angol bemondó, Mathias Teddy remek munkát végzett, az ő közreműködésével az angol nyelvű közönség is remekül szórakozott.

A turné váratlan meglepetése Ambrus Móni egykori filis felajánlása volt. Ő vállalta az utolsó nap ebédeltetését valamint a vacsora, tízóraik elkészítését. Valóban ízletes, itthoni ízek, bőséges adagok, különféle sütemények, italok kerültek az asztalra a londoni Magyar Ház koncerttermében.

A videókat Farkas Antal kollégánk készítette.

Írásunk a továbbiakban frissül!

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb