kiállításKultúraTörténelemVallás

Székelyudvarhely – Még egy hétig látogatható a Pálosok című kiállítás

A Haáz Rezső Múzeum programja

A Magyar Nemzeti Múzeum, a Magyar Pálos Rend és a Haáz Rezső Múzeum együttműködésével megvalósult – a pálos rend történetét bemutató – vándorkiállítás február 2-tól látogatható a Haberstumpf-villában.

Az elmúlt négy hónap során folyamatos és intenzív érdeklődés követte a magyar alapítású, s a pápa által már a középkorban elismert rend történetiségét feldolgozó múzeumi kiállítást. Az időnként megszervezett, Bátor Botond szerzetes atya jelenlétével fémjelzett rendkívüli tárlatvezetések kivétel nélkül mind teltházasok voltak. Az intézmény munkatársai bíznak abban, hogy az előzetes tervek szerinti zárási határidő néhány nappal való meghosszabbítása látogatási lehetőséget biztosít mindazok számára, akik eddig elszalasztották ezt megtenni. Mindössze egy hétig, 2023. június 4-ig látogatható a PÁLOSOK kiállítás! (A munkaszüneti napok ellenére, a múzeum a kedd-vasárnap intervallumban 10-18 óra között látogatható.)

Kiállítási finisszázs keretében június 4-én, vasárnap két időpontban, de. 11 órától, illetve du. 5 órától szakmai tárlatvezetést biztosítanak. Ezen alkalmakor Pető Zsuzsa, a Magyar Nemzeti Múzeum régésze, s egyben a kiállítás kurátora fogja kalauzolni a zárást megelőzően az utolsó látogatókat.

A helyek száma korlátozott, így csak előre bejelentkezett személyeknek tudják biztosítani az eseményen való részvételt!

Előzetesen regisztráció megejthető a muzeumpedagogia@hrmuzeum.ro e-mail címen vagy a 0266-218375-ös telefonszámon.

Az eseményen való részvételt biztosító belépődíj ára: 8 lej.

Sok szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt!

A Haáz Rezső Múzeum közlése nyomán

 

Kapcsolódó

Pálos kiállítás nyílt Székelyudvarhelyen

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb