CivilszféraÉpítészetKözéletKultúraSzékelyföld

Nagygalambfalva – Épül a Várféle

Közösségi összefogással dolgoznak

Júniusban a Vágás-patak szomszédságában csorgót építettek, ami nagyon hamar népszerűvé vált. Kis halastót létesítettek, filagóriát, majd vártorony építésébe fogtak, menet közben elhatározták, hogy létrehoznak ide egy Kányádi Sándor „élményközpontot” is.

Mivel nincsen vára a községnek, mindössze a Várféle dűlőnév emlékeztetett a falu közelében található magaslaton az egykori földvárra, úgyhogy addig töprengtek, fejlesztették az ötleteiket, míg arra a következtetésre jutottak, hogy jó lenne legalább egy hagyományos erődítményre emlékeztető, vizes várárokkal ellátott tornyot építeni, amely látogatható, belakható, használható az idelátogatók által… Tovább

Gyerkó Levente polgármester és Gyöngyössy János mérnök-grafikus – Fotó: GPH

Gyöngyössy János boldogsága

Nagyon ritkán fordul elő a valóságban, hogy egy álom „egyből”, „csak úgy” valóra váljon. Mindössze pár hét kellett ahhoz, hogy a Várféle építését elkezdjék. Ma már a végkifejlet is látszik, több mint bizonyos, hogy a tél beállta előtt tető is kerül a toronyra.

– Hajrá, Galambfalva! – üzeni Gyöngyössy mérnök úr velünk együtt a község lakóinak – Sok sikert, kitartást a további elképzelésekhez!

A fotókat a Galambfalvi Polgármesteri Hivatal (GPH) archívumából kölcsönöztük, illetve pénteken – a kaláka első napján – az Élő Székelyföld Egyesület és Munkacsoport képviselője is készített felvételeket, hiszen a déli órákban jelen volt a helyszínen.

 

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

"Ezt is ajánljuk"
Bezárás
'Fel a tetejéhez' gomb