CivilszféraÉlet-módKultúraSzékelyföld

Kortárs versek hangosan és halkan – Versmondó verseny Zeteváralján

Mindenki nyert

A péntek délután tartó eseményen a zeteváraljai és ivói iskolából összesen 44 tanuló mondott verset. Az esemény egyik célja volt, hogy méltóan megünnepeljék a magyar költészet napját, illetve ráirányítsák a tanulók figyelmét a kortárs versekre, ugyanakkor lehetőséget teremtettek a tehetségesebb tanulók számára, valamint alkalmat arra, hogy a szavalatok, a versek előadása által közönség előtt is megmutatkozhassanak a verskedvelő növendékek.

Munkájuk értékelése gyanánt minden résztvevő versmondó ajándékkönyvvel, könyvjelzővel és csokival térhetett haza.

„Rendezvényünkre rendhagyó módon és legnagyobb örömünkre – tudtuk meg Miklós-Talált Éva magyar szakos tanárnőtől, a zeteváraljai Jókai Mór Általános Iskola pedagógusától –, három költőt is vendégül láthattunk: Nagyálmos Ildikó, Kacsó András és Sánduly Lajos segítette a munkánkat. Sánduly Lajosnak és Kacsó Andrásnak erős a kötődése, hiszen évtizedekig a község iskoláiban dolgoztak, Nagyálmos Ildikó költőnő pedig roppant népszerű az itteni kisiskolások körében is. Meghívottjaink nemcsak meghallgatták a versek előadóit, hanem pontozták, rangsorolták, értékelték őket. Lehetőségünk volt kérdésekkel faggatni mindhárom alkotót, megajándékoztak bennünket ők is néhány versük felolvasásával, valamint dedikált könyveikkel leptek meg több versmondó tanulót.”

A szervezők azokra a tanulókra is gondoltak, akik csendesebben ,,szólaltatják’’ meg a lírai műveket, így előre meghirdettek egy illusztrációs pályázatot Kortárs versek halkan címmel. A versmondó versenyen kiállított alkotásokat, a „rajzolt verseket” Bíró Mihály képzőművész, a Palló Imre Zene- és Képzőművészeti Szakközépiskola tanára, az iskola egykori tanulója értékelte. A türelmes hallgatóság pedig papíron vihetett haza egy-egy kortárs verset ajándék gyanánt.

A Pro Zetelaka Egyesület, a Cetate Production Kft. és a Dr. Boros Fortunát Elméleti Szakközépiskola támogatásának köszönhetően a díjazott versmondók kortárs szerzők könyveiből álló könyvcsomagot, okleveleket, emléklapot és könyvjelzőt vehettek át.

Fotók: Jókai Mór Általános Iskola Zeteváralja

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb