ÉletmódpolitikaSzékelyföld

Bemutatta programját Miklós Zoltán székelyudvarhelyi RMDSZ-elnökjelölt

Bizalomerősítés mindenek előtt

Február 21-én, hétfőn este, népes közönség előtt mutatta be programját Miklós Zoltán a székelyudvarhelyi inkubátorházban. A Haáz Rezső Múzeum igazgatója eredeti szakmája szerint néprajzkutató. Tizenhét év székelyudvarhelyi lét és tudományos munka után, most úgy érzi, hogy kötelessége van az itt élő közössége felé, megpályázza a városi RMDSZ szervezet elnöki pozícióját. A tisztújító választásra február 27-én, vasárnap kerül sor.

Miklós Zoltán tizenhét éve él a székely anyavárosban, az első hét évben a Haáz Rezső Múzeum néprajzosaként, tíz éve viszont az időközben megújult intézmény vezetőjeként dolgozik. Már fiatalkorában úgy érerzte, hogy túl a szakmán, fontos számára a közéleti tevékenység is. Úgy gondolja, hogy most érkezett el a cselekvés ideje. Bevezetőjében elmondta, akkor impulzust, biztatást kapott a várostól, hogy most, negyvenévesen, évtizedes intézményvezetői tapasztalattal a háta mögött, belevág a közéleti felelősségvállalásba.

A helyi lakosság minden rétegét bevonná a diskurzusba – Fotó: Simó Márton

Farkas Antal kollégámmal közösen voltunk ezen az előadáson. Dr. Miklós Zoltán-István muzeológus-néprajzkutató, a Haáz Rezső Múzeum igazgatója programbeszédében elmondta, hogy a székelyudvarhelyi RMDSZ szervezet elnöke kíván lenni. Ha a helyiek is úgy akarják.

A támogatói csapat egy része – sokkal többen vannak a szimpatinzások – Fotó: Simó Márton

Nincsen mögötte pénz, hatalom, népes kommunikációs csapat, a jobbítás vágya vezérli. „Szeretném, ha kikerülne a város abból a gazdasági és politikai karantéból, amelyben évek óta senyved” – nyilatkozta többek között.

A felvázolt program tetszetős, az itteni élet minden fontos összetevőre kiterjed. A jelölt, amennyiben elnyeri a funkciót képesnek látszik arra, hogy a következő helyhatósági választásokig hátra levő időben olyan csapatépítést és szervezeti megújítást végezzen, amelyből komoly és megbízható erőként léphet majd tovább az RMDSZ székelyudvarhelyi szervezete.

Tudnivalók a választásról

Vasárnap öt szavazókörzetben reggel 8 órától 20 óráig tehetik le voksukat az udvarhelyi polgárok: a Kisköved utcai Fortuna üzletben, a kadicsfalvi kultúrházban, a belvárosi unitárius egyházközség termében, a Bocskai házban és a Rákóczi Ferenc utcában lévő vakok iskolájának székhelyén.

Simó Márton

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

"Ezt is ajánljuk"
Bezárás
'Fel a tetejéhez' gomb