CivilszféraKultúraSzékelyföld

Szentegyháza – Átadták az idei Bálint András-díjakat – Frissítve!

A Gyermekfilharmónia "bázisa" adott otthont az ünnepségnek

Igazán méltó körülmények közepette, Szentegyházán, a Gyermekfilharmónia otthonában, a Gábor Áron Művelődési Házban került sor a díjátadó gálára, A Bálint András Alapítvány kuratóriuma idén Magyari Tekla független televíziós újságírót, Sármási-Bocskai János és Boér Károly szerkesztő-riportereket, a Marosvásárhelyi Rádió munkatársait tüntette ki.

Farkas Antal, a kuratórium elnöke

Farkas Antal, a Bálint András Alapítvány kuratóriumának elnöke röviden felvázolta az alapító életrajzát és munkásságát, bemutatta a díjazottakat, majd átadta a szót a méltatóknak. Magyari Teklát Nagyálmos Ildikó költő, újságíró, a Hargita Népe munkatársa, Boér Károlyt Mirk Kata-Szidónia néprajzkutató, a Székelyföld szerkesztője, Sármási-Bocskai Jánost Simó Márton író, újságíró, a Hargita Népe munkatársa, az ÉlőSzékelyföld Egyesület és Munkacsoport vezetője köszöntötte.

Farkas Antal és Bálint Csaba

Édesapja emlékét idézve szólalt fel Bálint Csaba keramikus, művészettörténész; Haáz Sándor karnagy házigazdaként szólalt meg; Lőrincz Csaba polgármesterként köszöntötte az ünnepelteket és az egybegyűlteket, kiemelve, hogy a civil tevékenység és a média milyen fontos szerepet játszik egy-egy település fejlődésében. Szentegyháza ilyen szempontból egy fontos terep – mondotta az elöljáró -, hiszen itt a nyilvánosság bevonásával, a médiumok eszközeivel sikerült véget vetni a fatolvajlásnak, az abból eredő konfliktusoknak, amelynek köszönhetően új fejlődési pályára helyezkedhetett ez a kisváros.

Az esemény rangját külön emelte, hogy helyi civilek – egyszerű értelmiségiek és médiafogyasztók – külön ajándékokkal kedveskedtek a három díjazottnak.

A laudációk itt olvashatók!

Az eseményt baráti beszélgetés és közebéd zárta.

Az idei díjazás nem valósulhatott volna meg csíki és udvarhelyszéki vállalkozások támogatása nélkül, amely azt jelzi, hogy az üzleti szféra, a felelős polgárok és tehetős emberek is figyelnek a székelyföldi médiumokban zajló minőségi munkára, a köz szolgálatára. A Bálint András idei támogatói: Melinda Instal Kft. (Székelyudvarhely), Ivói Izlandi Lovarda (Ivó), Crown Cool Kft. (Csíkszereda), Gordon Prod Kft. (Székelyszentlélek), Csíki Sör Manufaktúra (Csíkszentsimon) és a Vitos Kerámia (Csíkszereda). A Szentegyházi Gyermekfilharmónia a gála helyszínéül szolgáló Gábor Áron Művelődési Házat térítésmentesen bocsátotta a szervezők rendelkezésére. Külön köszönetet érdemel Haáz Sándor karnagy-zenetanár és a Fili katonadalokat bemutató fiúcsoportja.

Farkas Antal felvételei

A külön meg nem jelölt képeket Simó Márton készítette

Írásunk a továbbiakban frissül!

Élő Székelyföld Munkacsoport 

A kiszállások üzemanyagköltségét részben a Communitas Alapítvány által nyújtott támogatásból fedeztük.

FRISSÍTVE!

Tekintse meg az eseményről készült videófelvételünket!

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb