CivilszféraKultúraSzékelyföldSzépirodalom

6. Csíkszeredai Könyvvásár

Négy napon át a könyvek lesznek a középpontban

Szeptember 16. és 19. között zajlik a Csíkszeredai Könyvvásár hatodik kiadása az Erőss Zsolt Arénában. A 6. Csíkszeredai Könyvvásárra 23 kiadó hozza el legnépszerűbb könyveit, a 4 nap alatt pedig közel 40 program közül válogathatnak a vásár látogatói.

Elrugaszkodást kínál a mindennapjainkat meghatározó rutinszerű életünkből a csütörtökön, szeptember 16-án kezdődő 6. Csíkszeredai Könyvvásár. A könyves rendezvény négy napon keresztül könyvekkel, irodalommal, könyvbemutatókkal, közönségtalálkozókkal, pódiumbeszélgetésekkel és zenével tölti meg az Erőss Zsolt Arénát.

A Csíkszeredai Könyvvásár Székelyföld szívében arról az értékteremtésről szól, amely évről évre egyre nehezebb kihívásokkal néz szembe. De az a tény, hogy idén, a járvány miatt nagyon kiszámíthatatlan időszakban is létrejön, bizonyítja, hogy helye és létjogosultsága van a székelyföldi kulturális események sorában – hangsúlyozta Korodi Attila a szeptember 14-i sajtótájékoztatón.

Hajdú Áron, a Bookart Kiadó igazgatója az esemény folyamatos fejlődését emelte ki, Tőzsér László, a Gutenberg Kiadó vezetője pedig az általuk kínált, jeles magyarországi könyvkiadók (Móra, Pagony, Jelenkor, Helikon, Magvető) legfrissebb címeire hívta fel a figyelmet.

Csütörtök délutántól vasárnap kora délutánig gazdag programmal várja tehát látogatóit a Csíkszeredai Könyvvásár. A 22 stand kínálata mellett a szervezők közel negyven kiegészítő eseménnyel teszik színessé a rendezvényt. A könyvbemutatók, pódiumbeszélgetések, közönségtalálkozók remek alkalmat biztosítanak arra, hogy a szerző és olvasó közötti, legtöbbször személytelen kapcsolat élővé váljon.

Kiemelt helyet kapnak a könyvásár keretében a megzenésített versek is. A népszerű és közismert Kaláka együttes két alkalommal is – csütörtökön 14.15-től és pénteken 20.00 órától – dalba önti a verseket, kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Szombaton 20.00 órától a Kollár-Klemencz Kamarazenekar az Ég az erdő című koncertjével örvendeztet meg. A kisebbeket Bertóti Johanna Almából ki, körtébe be című kötetének versei hozza majd mozgásba egy zenés könyvbemutató keretében.

Szinte minden órában két program fut majd párhuzamosan a színpadon, illetve a bejárat mellett felállított Fodor Sándor-sátorban.

Érdemes lesz tehát mindenkinek jó előre megtervezni a saját könyvvásáros programját.

A teljes program ITT olvasható!

A Szereda.ro közlése nyomán

Kapcsolódó

Öt programmal lesz jelen a Petőfi Kulturális Ügynökség a VI. Csíkszeredai Könyvvásáron

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb