SzékelyföldSzépirodalom

Júliusi Székelyföld

Megjelent a folyóirat júliusi száma

Ebben a lapszámban verssel jelentkezik Bajna György, Bálint Tamás, Keszthelyi György, Korsós Gergő, Soós Amália, Szikra János, Tófalvi Előd és Vörös István. Prózát publikál Abafáy-Deák Csillag, Káli István, Sebestyén Mihály és Szil Ágnes.

A júliusi Székelyföld borítója – születésének 120. évfordulóján Domokos Pál Péter emléke előtt is tiszteleg a szerkesztőség

A Literata Hungarica rovatban Antal Balázs Pusztai János csapdába esett trilógiájáról, a Zsé birtokáról értekezik. Az Academica Transsylvanicaban Romsics Ignác történész Erdélyi útjaim és kötődéseim címmel közöl személyes visszaemlékezést. Az Ujjlenyomatban Magyarosi Sándor Sala András és a krizbai evangélikus kultúrház építésének történetét dolgozza fel.

Domokos Pál Péter (1901-1992)

A lapszámban egy tematikus blokk is található, 120 éve született Domokos Pál Péter címmel, melynek keretében Mirk Szidónia-Kata: Domokos Pál Péter emlékezete Csíkban című írása, Daczó Katalin: A tanár és a fegyvertartás című írása és Halász Péter: „De kicsikék voltunk, amikor megszülettünk….!” című írása olvasható.

A könyvszemlében Balázs Lajos Halász Péter: Az első csóktól az első gyermekig. A párválasztás, a házasság és a gyermek a moldvai magyarok szokás- és hiedelemvilágában című könyvéről értekezik, Borcsa János Szilágyi István: Messze túl a láthatáron című nagyregényéről, Zsidó Ferenc pedig Antal Balázs: Történet polcnyi könyvvel. Mózes Attila írói világa című kismonográfiájáról.

A lapszámot Bács Emese munkái illusztrálják.

A Székelyföld megvásárolható a könyvesboltokban, előfizethető a postán vagy banki átutalással.

www.szekelyfoldfolyoirat.ro

A szerkesztőség közlése nyomán

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb