KultúraSzékelyföld

Szentegyházán is járt a magyar női kézilabda-válogatott

Koncert és barátságos mérkőzés

Amint arról korábban is értesülhettünk, Magyarország válogatott kézilabdásainak csapata öt napos edzőtáborozáson tartózkodik Udvarhelyszéken. A felkészülés szüneteiben ez idő alatt a kézis lányok több alkalommal is találkozhattak szurkolóikkal, Farkaslakán, Zetelakán és Szentegyházán. Csütörtökön Székelyudvarhelyre is ellátogatnak. Szerdán a Madarasi-Hargitán jártak, majd ezt követően részt vettek a Szentegyházi Gyermekfilharmónia által szervezett előadáson és barátságos mérkőzést játszottak a helyi kézilabdásokkal.

A szentegyházi találkozó tétje elsősorban az volt, hogy a csapat, a vendéglátó együttes és a jelenlevő érdeklődők egyaránt jól érezzék magukat. A különleges helyzetre való tekintettel kissé sportosra fogták a műsort Haáz Sándor karnagy éneklő és zenélő neveltjei: nyilvánvaló, hogy közösen előadták az Újra itt van… kezdetű dalt, amelybe bevonták a vendégeket is.

Mégsem a Fili megy Japánba

Volt még egy „mellékzöngéje” az eseménynek, hiszen Haáz tanár úr bejelentette, hogy az előadás után tartandó mérkőzésnek is lesz azért tétje, az a csapat jut ki az olimpiára, amely győz a mérkőzésen.

A helyi amatőr női kézis csapat – amely nyilvánvalóan egykori filisekből verbuválódott – 7:3-ra győzte le a magyar nemzeti válogatottat. Végül lemondtak az esetleges kiutazásról, hiszen nincsen a Nemzetközi Olimpiai Bizottság felkészülve most arra, hogy mind a százötven filist a helyszínre szállítsa. Mert csak úgy lenne érdemes.

Hajrá, Magyarország!

A külön meg nem jelölt felvételeket a szerző készítette

Simó Márton

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb