CivilszféraEgyházPublicisztikaVallás

Készüljünk együtt Húsvétra

... a megosztottság nem csak seb, hanem bűn is...

Ősatyáink elszakadtak Istentől, aztán az ő gyermekeik, Káin és Ábel egymásnak fordítottak hátat, és sajnos azóta is ott van mindannyiunk életében ez a fájdalmas „szakadás”! Jézus Krisztus isteni tekintélyével, erejével sem tudta ezt a romboló megosztottságot, a „szakadást” megállítani!
Mit tehetünk egy megosztott világban, ahol színes forradalmakat szerveznek, ahol a családok, társadalmak szöveteiben hatalmas szakadások éktelenkednek!?

Nagyböjt van, gondolkozzunk el, hogy családunkban, közvetlen környezetünkben lévő „szakadásokat”, a nyílt, vérző sebeket, hogy tudnánk orvosolni? Erőnket szétforgácsoló, esélyeinket nagyban rontó, társadalmunk megosztottságát, hogy lehet megszüntetni, közösségeket egy asztalhoz ültetve, a párbeszéddel, a kiengesztelődés útján egységbe kovácsolni?

Tudatosítanunk kell, hogy minden megosztottság nem csak seb, hanem bűn is, ami rúttá teszi életünket. Ahogy az orvos a sebre bölcsen kezelést keres, ugyanúgy mi is keressünk gyógymódokat az életünket megkeserítő feszültségek oltására! A hétvége csendjét szenteljük bűnbánó szívvel a sebek gyógyítására!

Csaba testvér

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

"Ezt is ajánljuk"
Bezárás
'Fel a tetejéhez' gomb