KultúraNéprajz

Kötetbemutató Marosvásárhelyen

A kiadvány a Forrásközpont gondozásában látott napvilagot

A Szikonyország eltűnőben? – Életmód és mentalitás, népszokás és játék Sóvidéken című, dr. Barabás László parajdi néprajzkutató legújabb tanulmánykötetét február 11-én, csütörtökön 17 órától Marosvásárhelyen, a Maros Művészegyüttes Arany János utca 2. szám alatti székhelyén mutatják be. A kötetet P. Buzogány Árpád szerkesztő méltatja. Házigazda Barabási Attila-Csaba, a marosvásárhelyi EMKE elnöke.

A szerzővel való beszélgetést követően a Barabás László gyűjteményében lévő felvételek által ízelítőt kapnak a résztvevők a Sóvidék népszokásaiból és népzenéjéből. Közreműködik a Maros Művészegyüttes zenekara, valamint Kásler Magda népdalénekes.

A kiadványban felhasznált felvételeket Bálint Zsigmond, Elekes János, Ozsvát Pál, Nagy Sarolt és a szerző készítették. A szövegközi képanyag és a terjedelmes képmelléklet egyes darabjai a szerző fénykép-gyűjteményéből származnak. A könyv szerkesztője P. Buzogány Árpád, a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont munkatársa. A kötet kiadója: a Hargita Megye Tanácsa alárendeltségébe tartozó Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont.

A járvány miatti korlátozásokat figyelembe véve, a szervező Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület marosvásárhelyi fiókja kéri, hogy a jelenlevők tartsák be az egészségvédelmi szabályokat. Az érdeklődők a 0757-059-594-es telefonszámon hétköznaponként 9-13, valamint 17-19 óra között jelezhetik részvételi szándékukat.

A Forrásközpont közlése nyomán

www.hagyomany.ro

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb