CivilszféraKözéletKultúraSzékelyföld

A Magyar Kultúra Napja Alsósófalván

Vissza a megszokott kerékvágásba

Akár azt is elmondhatjuk, hogy óvatosan bár, de kezd az életünk visszarendeződni a megszokott keretek közé. Hosszú idő után vehettünk részt igazi kulturális eseményen.

Alsósófalva biztosította a megfelelő ünnepi hangulatú találkozás színhelyét a kedd délután, január 19-én tartott eseményeknek. Óvatosságból ugyan az Archív képek Alsósófalváról című kiállítás anyagát, amelyet Balázs Ödön, a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont fotográfusa válogatott a helyi lakosok albumaiból és nagyított fel, a Sükösd Ferenc Általános Iskola kerítésén helyezték el, hogy a távolságtartási előírások, illetve a korlátozások ne jelentsenek akadályt – hiszen az iskolai és az óvodai oktatás most még szünetel –, de azzal a megfontolással is, hogy így többen tekinthessék meg. Az ilyen jellegű kezdeményezések az utóbbi hónapokban több alkalommal is beváltak.

Dr. Barabás László főiskolai tanár, néprajzkutató

A kiállítást P. Buzogány Árpád művelődésszervező nyitotta meg, majd ezt követően ő volt dr. Barabás László (1947) néprajzkutató beszélgetőtársa is, hiszen ő szerkesztette frissen megjelent kötetét, amely köré szerveződtek a nap programjai… Tovább

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb