ErdélySzékelyföld

Kolozsvári vendégelőadás a Tomcsa Sándor Színházban

Pánczél Kata és Wagner Áron

A Babeș-Bolyai Tudományegyetem Színház és Film Karának vendégelőadása látható lesz a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színházban, a koncertteremben, december 11-én, szombaton, 17-, illetve 19 órakor. Michał Walczak lengyel drámaíró Homokozó című műve Albert Csilla vezetőtanár közreműködésével jött létre és kerül majd az udvarhelyi nagyközönség elé.

A színdarab műfaji besoroltsága alapján gyermeki tragikomédia, ami tulajdonképpen annak tematikájából, vagyis a felnőttet játszó gyerekek, vagy éppen a gyereket alakító felnőttek közti elmosódott válaszfal meghatározhatatlanságából, fakad.

MZY Photography

A két szereplő̋, akiket Pánczél Kata és Wagner Áron, a Tomcsa Sándor Színház új színésze, alakít, a gyermeki játékban találja meg azt az utat, ahol találkozhatnak, kiteljesedhetnek, önmaguk lehetnek.

De, valójában hol van az a határ, amin egyszer át kell lépniük akaratlanul is, meddig maradhatnak zavartalanul gyerekek? Az előadás nem a díszlet vagy a technikai eszközök szemfényvesztő kakofóniáját helyezi előtérbe, hanem a színészek játékát és az ő, színpadi teret betöltő, jelenlétüket igyekszik kiemelni.

A helyek korlátozottak, jegyek kizárólag elővételben válthatók a jegypénztárban hétköznapokon 11-14 és 15-17 órák között. Tel: +40 266 212131

A színház felhívja a nézők figyelmét, hogy az érvényes járványügyi korlátozások értelmében, a színház épületébe a 12 év feletti személyek a következő névre szóló, dátummal ellátott ún. zöld igazolvány felmutatásával léphetnek be: o SARS-CoV-2 elleni, QR-kóddal ellátott oltásigazolással (melynek érvényessége a teljes oltási program befejezésétől számított 10 nap után kezdődik), vagy a SARS-CoV-2 fertőzésen való átesésről szóló igazolással (amely a megfertőződéstől számított 15. nap és 180. nap közötti periódusban érvényes).

A Tomcsa Sándor Színház közlése nyomán

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb