Élet-módKultúraSzékelyföldTörténelem

Székelyudvarhely – Megkezdődtek a március 15-i ünnepségek – FRISSÍTVE!

Képriport + videó

Amint a korábbi hírverésből megtudhattuk, a székely anyavárosban idén három napon át zajlanak a március idusához, az 1848-as forradalom 176 évvel ezelőtti eseményeire emlékező és emlékeztető programok. Képriportunk az ünnepi eseménysorozat nyitányán, a szabadtéri eseményeken készültek.

Sor került a huszárok ünnepélyes felvonulására, a zászlóátadásra, majd a Márton Áron téren kialakított színpadról szóltak az egybegyűltekhez a történelmi egyházak lelkészei, a helyi és megyei vezetők – köztük – természesen – Gálfi Árpád polgármester, illetve Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátosának diplomatája, Percze László konzul, aki a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor üzenetét tolmácsolta.

A város zászlódíszbe öltözött, magán viselte azokat az ünnepi jegyeket, amelyek ilyen alkalmakkor korábban is viselt. A jelenlevő többezer fős tömeg civilizáltan és fegyelmezette ünnepelt. Délután, a koraesti órákban, illetve pénteken és szombaton is zajlanak még a kapcsolódó események. A teljes program ITT tekinthető meg!


FRISSÍTVE!

Tekintse megy Farkas Antal kollégánk kisfilmjét:


Simó Márton felvételei

 

 

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb