képzőművészetkiállításKultúra

Repertoire – X. Spanyolnátha Nemzetközi Küldeményművészeti Biennálé

Felhívás

A Spanyolnátha művészeti folyóirat, a Magyar Küldeményművészeti Társaság, a Herman Ottó Múzeum és tagintézménye, a Miskolci Galéria Repertoire címmel rendezi meg a X. Spanyolnátha Nemzetközi Küldeményművészeti Biennálét. Társszervezők: Vidám Páva – Tompa Mihály Kultúrkert és Alkotóház, Vidám Pávai Művészeti Értéktár, Magyar Elektrográfiai Társaság. A kiállítás nyílt, azon bárki részt vehet.

A művekből az esemény méltóságához, illetve a rendező szervek koncepciójához, hangvételéhez illő módon 2024. március 27-én, a színházi világnapon, a miskolci színjátszás bicenteráriumának köszöntésére válogatott kiállítás nyílik a Herman Ottó Múzeum Miskolci Galéria Thália-házának Veres Attila Kiállítóterében. A repertoár azon művek összessége, amelyeket egy előadóművész vagy egy közösség (pl. színtársulat, zenekar) megtanult, begyakorolt, és bármikor elő tud adni. Tágabb értelemben az egyén már elsajátított, rendelkezésre álló készségeinek, tudásának együttese.

A résztvevőket arra kérik, hogy alkossák meg egy (vagy több) általuk választott művészeti – a színházi világnaphoz kötődően: elsősorban színházi – élményükből, élményeikből fakadó műveiket: adjanak elő saját élmény-repertoárjukból vizuálisan, a mail art nyelvén, azt adják fel postán, illetve alkossanak a témában írást, mozgóképet, s azt ímélen küldjék el.

A tárlaton postán vagy ímélen küldött, kizárólag erre az alkalomra készült munkák vehetnek részt. Mail artnak tekintendők a postán, fedetlenül feladott két- vagy háromdimenziós műalkotások, és a borítékokba (ill. bármilyen csomagolásba) tett művek is.

A beérkező művekből válogatott kiállítás 2024 augusztus végéig tekinthető meg.

A kiállítás megnyitásáról fotódokumentációt a Spanyolnátha művészeti folyóirat (www.spanyolnatha.hu) közöl. A művek a Marcelland Nemzetközi Művészeti Gyűjtemény tulajdonába kerülnek. A Biennálén átadják a kiállítás fődíját: a díjazott a folyóiratban bemutatkozási lehetőséget kap, a fődíjas a Thália-házban a soron következő évben önálló kiállítást rendezhet.

A művek beérkezésének határideje: 2024. február 29.

Postacím:
Vass Tibor – Repertoire, X. Nemzetközi Spanyolnátha Küldeményművészeti Biennálé,
H-3563 Hernádkak, Ifjúság u. 5.

E-mail: repertoire@spanyolnatha.hu

A Spanyolnátha folyóirat szerkesztőségének közlése nyomán

 

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb