KultúraSzépirodalom

Új prózakötettel jelentkezett P. Buzogány Árpád

Könyvbemutató

A Magyar Kultúra Napja tiszteletére szervezett rendezvénysorozat első eseményeként
Székelyudvarhelyen, a Művelődési Házban 2024. január 17-én, szerdán 17 órától P. Buzogány Árpád
Gergé halhatatlanná tétele című novelláskötetét mutatják be.

A kötetet méltatja és a szerzővel beszélget Kelemen Endre. Az esemény szervezői a könyvet kiadó Udvarhelyszék Kulturális Egyesület és a Művelődési Ház.

„Az utcákon alig járt autó, a kivilágí6tott főtér egyik oldalán egy hangos társaság plakátokat szaggatott egy hirdtőoszlopról.  Hazatérő párok, siető nők közölt sétált a hidig. A szomorúfűzek lehajló ágait bronzszínűre fetették az utcai llámpák. Megnézte még egyszer a szobrot, átvágott a másik oldalra. Hosszú, egyenes járderész következett, előtte rövidszoknnyás nő sietett. Lassított, aztán a fényes sínoárnál balra tért. Aprókat lépett, minden talpfára, hogy egy se maradjon ki. Gyérültek a fények, a sínek sem csillogtak már. A cipőoppanások egyenletessé váltak, mint a kerékcsattogás. A szerelmet kerestem… – dúdolta illedelmes-halkan, pedig a házak rég elmaradtak nögötte…” – olvassuk a kötet hátlapján. A kis kötet novellákat és történeteket tartalmaz, abba a világba vezet el, amelyet P. Buzogány korábbi publicisztikái és prózai írásaiból ismerünk: egy vagy több székelyföldi kisváros, néhány valóságos vagy képzelt település ebből a régióból, illetve olyan írások is felbukkannak itt, amelyekben a hős hosszabb-rövidebb kiruccanásairól, utazásairól és hazatéréseiről is.

A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont közlése nyomán


P. Buzogány Árpád: Gergé halhatatlanná tétele. Novellák, történetek. Udvarhelyszék Kulturális Egyesület, Székelyudvarhely, 2023. 136. old.

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb