KultúraSzépirodalom

A Trianon-küldetés szerzője, John P. Drummer Székelyudvarhelyen

Író-olvasó találkozó

Első alkalommal látogat Erdélybe „hivatalos könyvbemutató” megtartása végett a Trianon-küldetés írója, John P. Drummer, aki a Városi Könyvtárban találkozik olvasóival a székely anyavárosban 2023. július 27-én, csütörtökön, a 18:00 órától kezdődő találkozón. Ezalkalommal lehet majd beszélgetni a szerzővel, megvásárolhatók és dedikáltathatók lesznek a könyvei is.

Vajon ki ez a John P. Drummer?

Nem angol, nem amerikai, se nem ausztráliai vagy új-zélandi szerző, hanem magyar író, aki ezt vallja magáról: „Polgári nevem Dobos János, 1973-ban születtem Budapesten. A John P. Drummer ‘művésznevet’ még kamaszkoromban találtam ki magamnak, de azután nem használtam semmire. Amikor végül regényeket kezdtem írni, úgy gondoltam, jó lesz írói álnévnek.

John P. Drummer, alias: Dobos János – a fotó a szerző egyéni honlapjáról való

Az első regényem megjelenése előtti években, sőt évtizedekben is sok mindent írtam: novellákat, rövid történeteket, munkám kapcsán hivatalos kiadványokat, sajtóközleményeket. Többen kérdezték: Miért nem írsz könyvet? Azért – mondtam –, mert nincs olyan ötletem, ami kitenne egy könyvet. De ha lesz – biztosítottam az érdeklődőket –, akkor feltétlen megírom.

Erre végül is 2018-ban került sor. Egy januári napon jutott eszembe A Trianon-küldetés című könyv ötlete, és arra gondoltam: ebből egész jó sztorit lehetne írni. Így született meg a rá következő szűk másfél évben az első regényem.”


MI LENNE, HA TRIANONT MEG NEM TÖRTÉNTTÉ TEHETNÉNK? 

Ezzel a kérdéssel játszik el a regény. Egy magyar tudós jóvoltából a hadvezetésnek megadatik a lehetőség, hogy változtassanak Magyarország történelmén. És egy csapat elszánt katona útnak indul a múltba… Tovább


„Talán nem nagyképűség azt mondanom – folytatja vallomását – , annak ellenére, hogy a könyv magánkiadásban jelent meg, vagyis nem állt mögötte sem kiadó, sem kiterjedt marketingkampány, A Trianon-küldetés zajos sikert aratott a közönség körében. Így hamar sikerült megízlelnem azt, ami – gondolom – számos írónak csak hosszas munka és jó néhány könyv után adatik meg: az olvasók folyamatos és nagyon pozitív, sőt rajongó visszajelzéseit. Rendkívül szerencsésnek, sőt megtisztelve érzem magam emiatt.”

További információk a szerző műveiről az író honlapján olvashatók!

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb