ErdélyGazdaságRománia

„A bor számunkra szent!”

Sike Tamás az EMKE vendége

Végre Eger! Végre Sike Tamás eljöhet az EMKE-borklubba!… „A bor számunkra szent!” – vallja Sike Tamás, aki jónéhány évvel ezelőtt már megörvendeztetett minket itt, Kolozsváron gyönyörű boraival! Jeligéje szellemében készíti azóta is borait, amire a legutóbbi alkalom óta még rárakódott néhány évnyi tapasztalat.

Egyszerű és tiszta filozófiája így hangzik: „A lehető legjobban megérlelt szőlőből olyan bor készüljön, amely fehér borok esetén az elsődleges tiszta szőlőből származó illatokkal és finom ízvilággal, vörösborok esetében pedig az egries stílusú, intenzív gyümölcsökkel, fűszerezettséggel ajándékozza meg a bor fogyasztóját.”

Szépasszony-völgyi pincéje az egyik legszebb és legnagyobb, ahol impozáns kóstoló helyiség és egy 60 fős terasz várja a vendégeket, belső részében pedig kis tölgyfahordókban és közel 100.000 palackban a borok érlelése történik. S ha most a Kolozsvárra szánt ígéretes borsort nézzük, nem véletlenül fedezzük fel benne a misebort is, hiszen jeles borászunk hajdan a papi hivatással kacérkodott. Ezirányú elkötelezettségét jelzi, hogy rendszeresen készít misebort a pálosok számára.

És akkor lássuk a felhozatalt:
• Irsai Olivér 2022
• Egri Csillag Superior 2020
• Olaszrizling Superior 2016
• Egri Bikavér 2016
• Syrah Superior 2015
• Misebor
• Hárslevelű 2022
• Meglepetés!

Időpont: 2023. május 3., szerda, este 7 óra
Helyszín: Györkös Mányi Albert Emlékház (Kolozsvár, Majális/Republicii u. 5.)
Részvételi díj: 70 lej
Kötelező az előzetes bejelentkezés!

A helyek száma korlátozott, ezért villámpostán való előzetes bejelentkezés alapján lehet majd részt venni az előadáson. Jelentkezésüket ápr. 3-áig várjuk szeretettel a komedias@gmail.com levélcímen.
A létszám felett jelentkezők várólistára kerülnek. Amennyiben a bejelentkezettek közül valaki le szeretné mondani a részvételt, kérjük, tegye azt meg legkevesebb 48 órával az esemény előtt, hogy a várólistásokat értesíthessük. A könnyebb kölcsönös kapcsolattartás végett kérjük, hogy bejelentkezéskor adják meg telefonszámukat is – természetesen, aki eddig még nem adta meg.

Vincze László programfelelős kölése nyomán

Kapcsolódó:

A Sike Borászat 27 hektár szőlőterületen gazdálkodik. Szőlőterületeink nagy része az egerszóláti határban található. A legnagyobb egybefüggő terület a 16 ha nagyságú Szarvas-dűlő, másnéven Nagyhatár, mely egyedi fekvésű és kiváló talaj adottságokkal rendelkezik. Éppen ezért erre a területre a borászat meghatározó fajtáit telepítettük.

Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Syrah, Alibernet, Kadarka, Pinot Noir, Olaszrizling. A kellemes illatokkal rendelkező Cserszegi Fűszeres a Paptetőn terem 1,8 ha területen.
A szóláti Tóbérc-dűlőben öreg Merlot és Kékfrankos, valamint új ültetvényben egy fajtakisérlet Viogniere és egy régi álom a Furmint lett telepítve… Tovább

www.sikeboraszat.hu

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb