képzőművészetKultúra

Budapest – Hét francia művész a MAMŰ vendége

MAMŰ Galéria

A Le Génie de la Bastille és a MAMŰ Társaság művészeti csereprogramjának részeként rendezik meg a „Hét francia művész Budapesten” című kiállítást a MAMŰ Galériában, amelynek megnyitójára 2023. március 31-én 19.00 órakor kerül sor. A tárlat április 14-ig tekinthető meg.

A Párizsban működő Le Génie de la Bastille egyesület 1984-es megalakulása óta népszerűsíti és őrzi a kortárs képzőművészet értékeit. Az egyesület 21. alkalommal vesz részt művészeti csereprogramban és mutatja be most művészeinek munkáit.

A kiállítás helyszíne: MAMŰ Galéria, 1071 – Budapest, Damjanich u. 39.

Archív felvétel – MAMŰ/ Facebook

Kiállító művészek: 

Corine-Sylvia CONGIU, Christophe GIBOURG, Laurence LE MOYEC, Danielle LOISEL, Pierre MILLOTTE, Anne MOSER, PLAF.


A Le Génie az 1988-as „Portes Ouvertes à l’Europe” című program elindítása óta foglalkozik nemzetközi csereprogramok megvalósításával, lehetőséget adva ezáltal a kultúrák közötti párbeszédre és művészeti találkozókra. A francia és a magyar művésztársaság között fellobbant, új eszmecserének köszönhetően most a kimeríthetetlenül inspiráló dialógus és a kollaboráció folytatódik.

www.legeniedelabastille.com

A MAMŰ és a Le Génie de la Bastille hiper-individualista korszakunk atipikus példái, melyek nem engedik homályba veszni a határokon is átívelő együttműködés fontosságát, új projektek kidolgozását, új távlatok megnyitását, művészeti mobilitás programok, cserekiállítások lebonyolítását.

Érdemes elolvasni az Artportal.hu szócikkét a MAMŰ-ről. A többnyire Magyarországon, Erdélyben, illetve távolabbi országokban élő MAMŰ-tagok ma is komolyan és eredményesen működnek együtt egymással és azokkal a társaságokkal, amelyek hasonló művészeti hitvallással rendelkeznek.

A jelenlegi tárlat a két kollektíva között létrejött diskurzus második részét képezi, melyet 2022 októberében a MAMŰ művészeinek a Galerie du Génie de la Bastille-ban bemutatott kiállítása előzött meg.

Az Erdélyi Művészet közlése nyomán

www.erdelyimuveszet.ro

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb