KultúraSzékelyföld

Kapaszkodó, világmegváltó szándék

A mese elvisz a legmagasabb hegyre, ismerős és ismeretlen vidékekre

A Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termét rég nem tapasztalt módon megtöltő népes, három nemzedéket felölelő közönség előtt mutatták be Józsa Attilának a budapesti Romanika Kiadónál megjelent Gyermekláncfű című meséskönyvét.

A karácsonyra való felkészülés jegyében született, nemes érzelmeket és veretes gondolatokat közvetítő kulturális esemény érzelemdús hangulatának megteremtéséhez hozzájárult a Tekergők kisegyüttes gyerekdalokat megszólaltató fellépése is… Tovább


A mese elvisz a legmagasabb hegyre, a tenger mélyére, ismerős és ismeretlen vidékekre, varázslatos és megszokott tájakra, melyek a mesében átlényegülnek, csillogóvá és titokzatossá válnak, hogy bizonyítsák: világunk gyönyörű, csak meg kell látnunk a szépségét, előbb meg kell járnunk a kalandok és megpróbáltatások útját, hogy fölismerhessük az otthonunk értékét. A Sepsiszentgyörgyön élő Józsa Attila otthona Székelyföld: verses vagy prózában írott meséiben kimondva-kimondatlanul ez a varázslatos táj adja az ihletet. A mese örök. De csak akkor, ha meghallgatjuk, elolvassuk, továbbadjuk.


A Székely Hírmondó közlése nyomán

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb