CivilszféraKözéletKultúra

Rekviem egy népművelő, népét szenvedéllyel tanító pedagógusért

Geréd Gábor írása

Forrai Tibor, a két Homoród-mentének társadalmi, kulturális életének emblematikus személyisége, 69 éves korában rövid szenvedés után elhunyt. Immár néhai kollégám és jóbarátom nem csak klasszikus értelemben volt tanár, hanem valóságos intézményrendszer, igazi néptanító, az a típus, amely ma már majdnem teljesen eltűnőben… Aki a tanítás mellett a falu minden gondját-baját intézve, reményt világítva folytatta elődjei, a lámpás-emberek, Pállfy Ákos és László Jenő munkáját Homoródszentpálon.

1953-ban született Sepsiszentgyörgyön, a Székely Mikó Kollégiumban érettségizett, majd a marosvásárhelyi tanárképző főiskolán szerzett diplomát matematika-fizika fakultáson 1976-ban.

A főiskola elvégzése után a homoródszentpáli általános iskola tanáraként, majd igazgatójaként, kulturális mindeneseként tevékenykedett egészen váratlan haláláig.

Kinevezésekor azonnal bekapcsolódott a falu kulturális életébe is: színjátszó csoportot szervezett gyerekeknek, fiataloknak, házasembereknek. Lelkes szervezője volt az évente megrendezett Homoród-kupa kézilabda bajnokságnak, amelyben a Hargita és Brassó megyei települések iskolái is részt vettek… Tovább

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

"Ezt is ajánljuk"
Bezárás
'Fel a tetejéhez' gomb