képzőművészetkiállításKultúra

EMűK – Incze Mózes kiállítása

Szülőföldje ismerkedik a jeles festőművész munkáival

Az Erdélyi Művészeti Központban nyilik meg Incze Mózes festőművész kiállítása 2022. július 29-én, pénteken 18 órakor. A tárlatot Benedek-Huszár János, Barót polgármestere, dr. Kányádi Iréne, a kiállítás kurátora és dr. Bordás Beáta, az Erdélyi Művészeti Központ vezetője művészettörténész nyitják meg. Közreműködik Tókos Imre (gitár) és Gáspár Csaba (hegedű).

Fotó: Háromszék (2021)

A baróti születésű Incze Mózes (1975), bár nemzetközi hírnévre tett szert, Székelyföldön ritkábban állított ki. Sepsiszentgyörgyön először az Erdélyi Művészeti Központban tavaly megrendezett Ösztön – I. Erdélyi Képzőművészeti Seregszemle című tárlaton szerepelt két munkájával. A középnemzedékhez tartozó kortárs alkotók fele nyitva, az EMűK idén Incze Mózesnek szervez egyéni tárlatot, azzal a céllal, hogy a kiváló festőművészt szülőföldjén is megismertesse a művészetszerető közönséggel.

Jelen tárlat főként az utolsó három év alkotásaiból válogat, ám ily módon is reprezentatív keresztmetszetét nyújtja az alkotó ars poeticájának. A közönség egy kiforrott stílussal rendelkező, viszonylag fiatal alkotóval ismerkedhet meg.

Vezetett séta (2021), olaj, vászon, 120 x 200 cm

A kiállítás 2022. július 29. és szeptember 24. között, keddtől péntekig, 10-től 18 óráig, szombaton 11-től 18 óráig tekinthető meg.

www.emuk.ro


Erdélyi Művészeti Központ,
Olt u. 2.
520027 – Sepsiszentgyörgy

Kapcsolódó:

Tudaton belül otthon vagyok

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb