KultúraSzépirodalom

Székelyudvarhely – Kettős könyvbemutató

Sebestyén Péter és Simó Márton új munkáit veheti kézbe az olvasó

A közelmúltban, június 30-án zajlott le Sebestyén Péter: Műkönny és Simó Márton: Iker című kötetének bemutatója. Sebestyén Péter – akit „szolgálati nevén” sokan Péter páterként ismernek – új esszékötettel jelentkezett. Simó Márton pedig regénnyel.

A harminc éve római katolikus lelkészként szolgáló Sebestyén Péter könyve Csíkszeredában, a Tipographic Kiadónál látott napvilágot, amelynek borítója Siklódi Ferenc grafikája felhasználásával készült, a szerkesztési munkát Balog László, a tipográfusi feladatokat Benedek Enikő végezte.

Sebestyén Péter: Műkönny. A borítóterv  Siklódi Ferenc munkája. 210×200 mm, 240 old.

Simó Márton regénye a Hargita Népe Lapkiadó (Csíkszereda) és az AB-ART Kiadó (Budapest) jóvoltából, a Communitas Alapítvány és Hargita Megye Tanácsa támogatásával látott napvilágot. A borítót – a szerző elképzelése alapján – Jánosi Andrea tervezte, a szerkesztés Nagy Koppány Zsolt, a nyomdai előkészítés Csáki Ferenc, a további szöveggondozás pedig P. Buzogány Árpád és Oláh István munkáját dicséri.

Farkas Antal felvételei

A Székelyudvarhely Belvárosi Unitárius Egyházközség Kriza János Szeretetotthonában tartott író-olvasó találkozó különlegessége, hogy ezúttal nem kértek fel külön moderátort az est levezetésére az írók, hanem egyszerűen egymást faggatva beszélgettek alkotói felfogásukról, köteteikről és további terveikről.

Simó Márton: Iker. A borítóterv Jánosi Andrea munkája. 130×190 mm. 412 old.

Hamarosan újabb részleteket közlünk a két kötetről, arról, hogy hol lehet megvásárolni, illetve honlapunkon összegyűjtjük a kapcsolódó méltatásokat és kritikákat.

Farkas Antal felvételei

Élő Székelyföld Munkacsoport

Tekintse meg Farkas Antal videófelvételét!

1. rész

2. rész

KAPCSOLÓDÓ

Nagyálmos Ildikó – Írók a gyóntatószékben

Nagyálmos Ildikó felvétele

 

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

"Ezt is ajánljuk"
Bezárás
'Fel a tetejéhez' gomb