FotóKultúraSzékelyföldZene

Úgy néz ki, hogy összejön

Az énlaki kultúrházban

A Misztrál együttes frontembere sok szállal kötődik Énlakához. Tulajdonosa egy ottani parasztháznak és szervezője a Regejáró című fesztiválsorozatnak, amely itt a koronavírus-járvány idején is működött. Legutóbb február 23-án tervezett koncertet a faluban, azonban akkor a közegészségügyi szabályok miatt nem lehetett megtartani.

Most azonban újrahangolva, megváltozott felállásban lép fel.

Csütörtökön, március 24-én, délután 6 órától kezdődően kerül sor Heinzinger Miklós koncertjére és Czire Alpár Ösvény a zádokfához című fotóalbumának bemutatójára az énlaki kultúrházban.

Énlaki ház – Simó Márton felvétele

Heinzinger Miklós, szolgálati nevén Heinci Mika, a Misztrál együttes frontembere, Nagymaroson él (Pest megye). Czire Alpár tanár, fotográfus Székelykeresztúron él és dolgozik. Anyai nagyszülei révén kötődik a faluhoz. Közös és meghatározó mindkettejük életében az Énlaka iránti elköteleződés. Az itt bebíró Mika – hiszen háza van a faluban – szervezi az Énlaka határain túlmutató Regejáró Fesztivált is, amely immár négy kiadást ért meg és a koronavírus-járvány alatt is megtarthatták. Czire Alpár pedig hosszú évek óta fényképezi a környék tájait, az itt lévő házakat és a falu lakóit. Mintegy tizenötéves fotográfusi munkájának gyümölcse a most megjelent album. Ez a kétfajta szenvedély találkozik és mutatkozik meg e páros rendezvény során, amelyre sok szeretettel várják az érdeklődőket.

Élő Székelyföld Egyesület

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb