EgyházSzékelyföldVallás

Hargita Megyéért Díjjal ismerték el Tamás József nyugalmazott püspök munkásságát

A közösség szolgálatáért

Hargita Megyéért Díjjal ismerte el Hargita Megye Tanácsa Tamás József, a Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye nyugalmazott püspök közösségért vállalt munkásságát. A testület hétfőn, december 20-án szavazta meg és ítélte oda a rangos elismerést a Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium kollégiumának dísztermében.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke az ünnepségen elmondta, hogy etnikai hovatartozástól, vallástól, politikai irányultságtól függetlenül sikerült a díjazott személyt nevesíteni, amely azt mutatja, hogy egy nemes cél érdekében sokan össze tudnak fogni, ez pedig Tamás József püspök személyének megbecsülését mutatja.

– A Hargita Megyéért Díj nem egy tevékenység végét, hanem annak folytatását jelenti. Ugyanakkor a díj odaítélése arra hív minket, hogy elgondolkodjunk a püspök atya közösségért vállalt szolgálatán, hogy másokra gondoljunk és magunkra – mondta el Borboly Csaba hozzátéve, a püspöknek pozitív, és közösségeket megerősítő gondolatai mindannyiunk számára a legnagyobb bizonytalanságban is motiváló és irányadó üzenetek.

A díjazott az advent utolsó hetére tekintettel újabb leckét kínált alázatból. Mint mondta, munkásságával az isteni ajándékot igyekezett gyümölcsözővé tenni, buzdítva a jelenlévőket a szolgálatra és építkezésre a közösség érdekében.

HMT-sajtószolgálat

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb