KultúraSzékelyföldVidék

A Magyar Nyelv Napja – Székelyudvarhely

Részvétel bejelentkezés alapján

A magyarországi Anyanyelvápolók Szövetsége kezdeményezésére elindított ünnepnap hazai megtartását a Román Parlament 2015-ben szavazta meg, azóta tartjuk november 13-án a Magyar Nyelv Napját. A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont és Hargita Megye Tanácsa minden évben csatlakozik a Magyar Nyelv Napjának méltó megünnepléséhez.

Idén az intézmény szervezésében Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Szent István Termében szombaton, november 13-án 18 órától egy zenés irodalmi estre kerül sor Ébredés címmel.

Négy kiváló helyi előadóművész lép fel: Albert Orsolya színművésznő, Faluvégi Chripkó Krisztina operaénekes, közreműködik Sófalvi Emese hegedűn és Lókodi András zongorán. Zene és vers hangzik el az Ébredés c. műsorban.

A részvétel feltétele Covid-zöldigazolvány (12 év fölötti személyek részére) és telefonos bejelentkezés, hétköznapokon 9–15 óra között a 0744-766695-os telefonszámon. Az aktuális járványügyi szabályok betartása kötelező.

A Magyar Nyelv Napjára szervezett esemény partnere Székelyudvarhely Város Polgármesteri Hivatala, támogatója az RMDSZ és a Communitas Alapítvány.

A Forrásközpont közlése nyomán

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb