CivilszféraKultúraSzékelyföldVidék

4. Abásfalvi Falunapok

Minden korosztálynak kínálnak programot ezen a hétvégén

Az Abásfalváért Kulturális Egyesület és a helyi unitárius egyházközség 2021-ben is szervez Abásfalvi Falunapokat. A negyedik kiadásához érkezett rendezvénysorozat az egészségügyi előírásokat betartva, szabadtéren valósul meg 2021. szeptember 25-26-án a helyi paplak udvarán. Az Abásfalvi falunapokat idén is támogatja Hargita Megye Tanácsa, Homoródszentmárton Község Polgármesteri Hivatala, valamint az RMDSZ és a Communitas Alapítvány.

A két napos rendezvény programjainak indíttatása a hagyományőrzés és a kulturális értékmentés. Ily módon a kézműves foglalkozások közül kiemelnénk a bútorfestést, az abásfalvi minták rejtelmeibe Bencze Ilona néprajz szakos bútorfestő, vallástanár avatja be a Homoród menti kis falu lakót, illetve az innen elszármazottakat és az ő gyerekeiket.

Szeptember 25-én a kézműves foglalkozások mellett lesz közösségi sütés-főzés, népdal éneklés és muzsika a Napkorona népdalkörösökkel, tánc a Kékiringó együttessel, megtekinthető a Homoród fotóklubnak a helyi épített örökséget bemutató kiállítása, lesz gyógynövény ismertető előadás és foglalkozás, kiállítás nyílik meg az egykori abásfalvi szüreti bálok archív felvételeiből és vidám jeleneteket mutat be a szentegyházi Vigyorgók néptánc- és színtársulat.

A programok folytatódnak vasárnap, szeptember 26-án, az őszi hálaadó istentiszteletet követően. Festménykiállítás nyílik a paplak udvarán a Homoródszentmártoni Képzőművészeti Alkotótábor anyagából, ugyanakkor az eseményen bemutatják a 40 év képekben c. albumot, amely tartalmazza az alkotótelep eddigi munkáinak ismertetőjét. Az Abásfalvi Kisújságnak erre az alkalomra megjelenő harmadik számát is bemutatják a szerkesztők.

A járvány miatt a helyek száma korlátozott, szükséges előre jelentkezni  az esemény Facebook oldalán mindazoknak, akik bármely foglalkozáson részt szeretnének venni, és kérünk minden érdeklődőt a maszkviselésre és a távolságtartási szabályok betartására.

Az Abásfalváért Kulturális Egyesület közlése nyomán

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb