CivilszféraKárpát-medence

Iskolatáska Erdélybe!

Hátrányos helyzetű kisiskolásoknak gyűjtenek

Elkezdődött az iskola Magyarországon, de hamarosan Erdélyben is benépesülnek az osztálytermek és az iskolák udvarai. Az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány (EMKA) „Iskolatáska Erdélybe” nevű jótékonysági akciója – akárcsak most is – mindig szeptemberben zajlik.

Székelyföldi hátrányos helyzetű kisiskolások számára gyűjtenek, hogy ők is hozzájuthassanak az iskolakezdéshez szükséges tanszerekhez.

Az EMKA aktivistái azt szeretnék, hogy ezek a gyerekek ugyanúgy kezdhessék a tanévet, mint bárki más, hasonlóan szép és új tanfelszerelésekkel. Ezért van szükség van az Önök segítségére.

Pénzadományaik jóvoltából új, jó mínőségű tanszerekből állítanak össze az önkéntesek életkornak és szükségletnek megfelelően egységcsomagokat.

EMKA (Erdélyi Magyarokért Közshasznú Alapítvány) CIB BANK Zrt. 10700488-66317874-51100005; IBAN számlaszám: HU62 1070 0488 6631 7874 5110 0005; SWIFT/BIC: CIBHHUHB.

Amire gyűjtenek: füzetek, írószerek, körző, vonalzó, ecset, festék tolltartó, egyéb iskolai segédeszközök és készségfejlesztő eszközök.

Mivel üres gyomorral tanulni sem lehet, a gyermekotthonok lakói számára tartós élelmiszereket és tisztító- és tisztálkodási szereket is vásárolnának.

Az online oktatás feltétele a jó minőségű számítógép, ilyen felajánlásokat szívesen fogadnak a gyermekotthonok részére. E-mail: alapitvany@erdelyimagyarok.com.

Az iskolakezdés dátuma Erdélyben 2021. szeptember 13.

Az EMKA Közlése nyomán

www.erdelyimagyarok.com

 

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb