KultúraSzékelyföld

István, a király Sepsiszentgyörgyön

Kialakult a végső szereposztás, kezdődik a jegyek értékesítése

Július 15-én éjféltől lehet jegyet váltani az István, a király Székelyföldi Nagyprodukció előadásaira, amelynek öt napra lebontott szereposztása mától elérhető a www.kultura.ro honlapon – közölte lapunkkal a székelyföldi István, a király alkotóstábja nevében Ménessy Kinga Kitty sajtófelelős.

A közlemény szerint a szervezők fenntartják a változtatás jogát, a szereposztás azonban csak abban az esetben változik, ha az adott szereplő rajtuk kívül álló vagy egészségi okok miatt nem tud részt venni az aznapi előadáson.

A szereposztás további közreműködővel bővült, így duzzad közel 250-re a teljes stáb.
A produkció művészeti részéhez csatlakozik a Georgius együttes, mint az élő előadások 33 tagú szimfonikus zenekara, őket vezeti Filip Ignác zenekarvezető. A 158 tagú kórus a Canticorum Kórus, a Cantus Kamarakórus, a Harmónia Kamarakórus, a Laudate Kamarakórus, a Magyar Férfidalárda, a Pastorala Kamarakórus, a Pro Musica Kórus, a Székely Mikó Kollégium kórusa, a VOCES és a Vox Humana tagjaiból tevődik össze. A 66 tagú táncegyüttes a Háromszék Táncegyüttes, az Udvarhely Néptáncműhely, a Bekecs Néptáncszínház és a Kincskeresők Néptáncegyüttes táncosaiból áll.
Az alkotói csapathoz csatlakozik Kádár Elemér mint művelődéstörténeti tanácsadó, Veres Edit főügyelő, Zongor Réka ügyelő, Rancz András látványtervező és György Eszter jelmeztervező.

Az István, a király Székelyföldi Nagyprodukció július 15-től kínálja a belépőket, amelyeket online az eventim.ro honlapon vagy a sepsiszentgyörgyi Városi Kulturális Szervezőirodában vásárolhatnak meg az érdeklődők.

Az eseményre három kategóriában lehet jegyet váltani: 90 lej a VIP-kategória, 60 lej az 1. kategória, 30 lej a 2. kategória. Jegyeket  ITT vásárolhatnak elektronikus úton, illetve olvashatnak további információkat a produkcióról és az esetleges módosításokról.

A felvételek a próbákon készültek – a fotók a produkció Facebook-oldaláról valók

Az MTI közlése és a Sepsiszentgyorgy.info nyomán

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb