ErdélyKultúra

Isteni kéz – László Barna filmje

Székelyudvarhelyi bemutató

München, Budapest és Krakkó után Erdélyben is bemutatják László Barna rendezőnek a Szászcsávás zenekarról készült filmjét. Az eseményre, a Székelyudvarhelyi Művelődési Ház nagytermében kerül sor 2021 július 15-én, 20 órától.

Jelentkezni a zsomboriildiko@gmail.com e-mail címen, vagy a 0722-180046-os telefonszámon lehet. Jegyár: egységesen 15 Ron. Jegyárusítás július 13-tól 11-14 és 15-17 óra között.

A rendezvény teljes ideje alatt a maszk viselése kötelező.


Mezei Ferenc „Csángáló” – Fotó: Film.sapientia.ro

Csángálót, a világhírű erdélyi brácsást kenyérkereső keze egyik napról a másikra cserbenhagyja. Az idős mester keze visszafordíthatatlanul remegni kezd. Az a zenész, aki kezéből kiejti a vonót, nem lehet többé a híres Szászcsávási banda tagja. Dumnezeu, a bandavezér prímás kizárja őt a zenekarból, melyben egész életében játszott. Bár elképzelhető, hogy Csángáló Parkinson betegsége gyógyítható, abban az archaikus világban, melyben ő él, s amely csak isten segítségét fogadja el, egy agyműtét teljesen elképzelhetetlen. A mester egyetlen reménye, hogy Bálint, a hozzá hasonló tehetségű unokája, továbbviszi a világon is egyedülálló zenei hagyatékot.
Amikor már szinte minden veszni látszik, már csak a csoda, az Isteni kéz segíthet… (Port.hu)

Élő Székelyföld Munkacsoport

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb