képzőművészetkiállításKultúraSzékelyföld

Csütörtöktől megtekinthetők a művésztáborban keletkezett munkák

A Haáz Rezső Múzeum programja

A tizenkettedik alkalommal megszervezett PULZUS művésztelepen eltérő területekről érkező képzőművészektől műfajilag is szerteágazó alkotások születtek az elmúlt napok folyamán a székelyudvarhelyi Spanyár-ház egyszerre kisvárosi és természetközeli, otthonos és bensőséges hangulatú környezetében.

A közönség számára július 20-án, csütörtökön du. 6 órakor, a Kossuth Lajos utcai Képtárban kiállításmegnyitó keretében teszik elérhetővé az alkotásokat, amely eseményre szeretettel várják a művészet iránt érdeklődőket.

A Spanyár-ház tornácán

Az idei PULZUS meghívottai: Daniela Jáuregui képzőművész (Playa del Carmen, Mexikó), Kiss László festőművész (Oberwaltersdorf, Ausztria), Lengyel Péter szobrászművész (Pécs), Lipkovics Péter képzőművész (Eger), Nagy Niké festőművész (Correns, Provence, Franciaország), Tóth Zsuzsa szobrászművész (Pécs), Pető Hunor képzőművész (Budapest), Stano Černý képzőművész (Pozsony, Szlovákia), Sztojka Melissza tervezőgrafikusművész (Székelyudvarhely), Tar Lóránd festőművész (Székelyudvarhely), Zsin Bence festőművész (Pécs).

A művésztelepen készült alkotásokat Dimén-Varga Fanni művészettörténész méltatja. Házigazda: Lőrincz Ildikó művészettörténész. A művésztelep kurátora: Berze Imre szobrászművész.

Szervező: Haáz Rezső Múzeum és Haáz Rezső Alapítvány. Szakmai partner: Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ. Támogatók: Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala, Hargita Megye Tanácsa, Communitas Alapítvány, Exa Trande Kft, Amigo&Intercost Kft, GALFFIS’S.

Az alkotók ellátogattak a Jámbor Tehén nevű műintézménybe is Székelyudvarhelyen – a montázs vagy installáció enyhe túlzás – ezek az úriemberek nem voltak jelen, épp forgattak valahol, vagy tobzódtak a vagyon és a népszerűség által nyújtott lehetőségekben. Vagy ki tudja?! – Az itt felhasznált fotók a művésztelep Fb-oldaláról valók

A 2023-as PULZUS alkotásaiból nyíló kiállítás szeptember végéig látogatható a Képtárban (H-P: 9-16 óra között).

HAÁZ REZSŐ MÚZEUM
535600 Székelyudvarhely
Tel.: (+4) 0266-218375
Bethlenfalvi u. 2-6. sz. Pf. 22
info@hrmuzeum.ro
www.hrmuzeum.ro

A Haáz Rezső Múzeum közlése nyomán

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb