CivilszféraEgyházÉlet-módKultúraSzékelyföld

Csinód – Az első 24 órás imaszolgálat

Sepsiszéki Nagy Balázs írása

Szent Mátyás apostol ünnepén – február 24-én – került sor az első csinódi 24 órás imaszolgálatra, amelyet nemzetünk megmaradása, a világbéke é a magyar nők életigenlése szándékaival szerveztünk meg. A reggel 9 órától másnap 9 óráig tartó imaszolgálatban közel hetven személy vett részt.

A bekapcsolódott települések: Csinód, Egerszék, Csíkszentmárton, Csíkszentsimon, Menaság, Pottyond, Csíkszentlélek, Csíkmindszent, Csíkszereda, Csíksomlyó, Csíkcsicsó, Madéfalva, Csíkszetndomokos, Lövéte, Zetelaka, Sepsiszentgyörgy, Kászonimpér, Zágon, Hosszúhetény, Németország.

Az imaszolgálatot végzők közül legtöbben római katolikusok voltak, de bekapcsolódtak unitáriusok meg reformátusok is.

Nagy örömünkre erre az alkalomra Gergő fiammal felszerelhettük a kápolna új festett kazettás mennyezetét, amelynek megáldására majd április 8-án, a búcsús ünnepen kerül sor. Este a kápolna egy Szeretetláng festménnyel gazdagodott, amelyet Nagy Irma barátunk adományozott.

Délelőtt egy új bölcső megáldására is sor került, amelyet a Németországban élő Tordai házaspár készíttetett Zetelakán. Ők több évi gyermektelen házasság után tavaly a csinódi közös imát követően kapták meg a gyermekáldás kegyelmét és hamarosan megszületik a kislányuk.

Nekünk ez a különleges szolgálat nagy ajándék volt. Hiszünk abban, hogy közös imáink és az egyéni imaszándékok meghallgatást nyernek.

Hálásan köszönjük minden résztvevőnek a jelenlétet!

www.uzvolgye.hu

A szerző felvételei

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb