KözéletSzékelyföld

Székelyudvarhely – Elhunyt a falomlás második áldozata – FRISSÍTVE!

Tamási Áron Gimnázium

A marosvásárhelyi sürgősségi kórház intenzív terápiás osztályán elhunyt kedden délután fél négykor a tizedik osztályos B. Orsolya – adta hírül kedden késő délután a kórház sajtószóvivője.

Elhunyt a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium részben leomlott diákotthonának súlyos sérüléseket szenvedett, Marosvásárhelyen ápolt áldozata – idézi az MTI is az említett forrást.

Mariana Negoita, a kórház szóvívője elmondta: a lány – akinek állapota a december 18-i szerencsétlenség óta válságos volt – helyi idő szerint 15.30 órakor hunyt el a kórházban. – A marosvásárhelyi orvosok minden tőlük telhetőt megtettek, hogy megmentsék – mondta a szóvivő. A lány a harmadik áldozat volt, akit kimentettek a tűzoltók a falomlás romjai közül. Eszméletlen állapotban volt, de a mentőorvosoknak sikerült újjáéleszteni, válságos állapota miatt Marosvásárhelyen ápolták.

A helyi sajtó szerint a Segesvár melletti Fehéregyházáról származó 17 éves lányt mesterséges kómában tartották, miután a tragédiában leállt a szíve és gerincsérülést szenvedett. Az orvosok mindig visszafogottan nyilatkoztak a felépülési esélyeiről.

A székelyudvarhelyi diákotthonnál bekövetkezett tragédiában egy 17 éves farkaslaki fiú is életét vesztette. Őt tudták utoljára kimenteni a romok alól, de nem sikerült újjáéleszteni a mentőorvosoknak. Két, ugyancsak a romok alá szorult lány enyhébb sérüléseket szenvedett. A gimnázium kétszintes diákotthonának megközelítőleg harmada december 18-án dőlt össze, miután az épület külső fala, amely mellett két méter mély vízelvezető árkot ástak, leomlott.

Az ügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés, illetve sérülésokozás gyanújával folytat büntetőeljárást annak a cégnek az ügyvezetője ellen, amely csatornázási munkát végzett a diákotthonnál, és ennek keretében ásta ki az árkot az épület fala mellett. Az ügyvezető jelenleg 60 napos hatósági felügyelet alatt van.

Az MTI jelentése nyomán


FRISSÍTVE!

Fehéregyházán, az unitárius egyház szertartása szerint temetik el a 18 éves Barabás Orsolyát, a székelyudvarhelyi bentlakásnál történt falomlás második áldozatát.

A gyászszertartásra január 12-én, pénteken, 13 órakor kerül sor a Segesvár melletti Fehéregyháza unitárius temetőjében.

Búcsúzik a Tamási Áron Gimnázium, a pedagógusszövetség és az unitárius egyház is Barabás Orsolyától

 

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb