CivilszféraEgyházÉlet-módKultúraSzékelyföld

Bükkfalva – Nyíres Nap 2023

Vendégségben a Múlt Idők Házánál

László Árpád és Ildikó immár hagyományosan vendégül látja a Székelyudvarhely-Belvárosi Unitárius Egyházközség híveit és az alkalomszerűen betérő érdeklődőket a Múlt Idők Házánál, illetve az Alkotóház udvarán.

Idén a Bükkfalvi Nyíres Napot  július 14-én tartják. Kapunyitás 14:00 órakor. Az Alkotóház a Bükkfalva 59-es szám alatt található!

Komoly előkészületek zajlottak tavaly – Nagyálmos Ildikó felvétele – hasonló fogadtatásra számíthatnak a vendégek idén is

A program röviden

14:00 – 15.00 között – Bíró Erzsébet – az Udvarhelyszék Kultúrájáért-díjjal, értékmentés kategóriában kitüntetett – varrónő egyedi, népi motívumokkal díszített ruháiból láthatnak kiállítást; meglátogathatják a Múlt Idők Házát, az annak udvarán található népi eszközgyűjteményt, valamint a Román Viktor Szoborparkot;

15:00 órától – szabadtéri istentisztelet – igét hirdet Simó Sándor lelkész, László Árpád énekvezér közreműködésével;

16:00 órától – kulturális műsor a Petőfi 200 Emlékév jegyében – a Székelyudvarhely-Belvárosi Unitárius Egyházközség Nőszövetségének kórusa Petőfi Sándor megzenésített verseiből ad elő néhányat, elhangzik néhány közismert Petőfi-vers, majd Tódor Katalin homoródszentpáli óvónő mond meséket, illetve bemutatja különleges alkotásait; ezt követően a születés- vagy névnapjukat ünneplőket köszöntik, és sor kerül az elmaradhatatlan bográcsozásra.

A László-házaspár a vendégek fogadásakor (2022) – Nagyálmos Ildikó felvétele

Az eseményen részt vesz a Székelyudvarhelyi Vöröskereszt szervezetének önkéntes csoportja, akik egészségügyi ellátásban részesítik a jelenlevőket.

Bükkfalvi utcarészlet (2020) – Fotó: Simó Márton

A rendezvény nyitott a község más felekezetű lakosai számára, illetve a betérő alkalmi kirándulók számára is.

A Székelyudvarhely-Belvárosi Unitárius Egyházközség közlése nyomán

 

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb