Kárpát-medenceképzőművészetKultúraSzékelyföld

Kápolnásnyék – Virágok itt sokan nőttek…

Kettő az egyben - kiállítás

A Tamási Árontól kölcsönzött idézettel szólítja meg Elekes Gyula tűzzománcművész az érdeklődőket és hívja arra a kiállításra, amelyet tanítványai munkáiból szervez a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola támogatásával a kápolnásnyéki Eseményközpontban.

Ugyanakkor sor kerül az Udvarhelyszéki híres emberek című interaktív kiállítás megnyitójára is.

Fotó: Esemenykozpont.hu

Köszöntőt és beszédet mond Radics Eszter, a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola elnöke.

A kettős tárlatmegnyitóra 2023. július 4-én, kedden 15 órakor kerül sor a Halász Gedeon Eseményközpontban (2475 Kápolnásnyék, Kazinczy u. 22-30).


Elekes Gyula (2018) – Fotó: Lőrincz L. Lajos

Elekes Gyula (1960) Székelyudvarhelyen élő képzőművész, aki több évtizedes tevékenysége során elsajátította a magasszintű tűzzománc-technikát. Ezt a szép „műfajt” hosszú ideje tanítja is, különböző táborokat, tanfolyamokat szervez. Ami az Udvarhelyszéki híres emberek című interaktív kiállítást illeti, az része annak a folyamatnak, annak a vállalásnak, amely során messzi vidékekre hírét viszi Udvarhelyszék és a székely anyaváros felmutatható kulturális és szellemi értékeinek.

A két tárlat a Művészeti Népfőiskola törekvéseivel, megfogalmazott céljaival összhangban valósul meg, támogatva a kortárs művészek bemutatkozását, az iskolarendszeren kívüli művészeti és kulturális nevelést is.


A kiállítás díjmentesen tekinthető meg 2023. július 21-ig az Eseményközpont nyitvatartási ideje alatt (H-P, 8:00 és 16:00 óra között).

Minden kedves érdeklődőt sok szeretettel várnak!

www.esemenykozpont.hu

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb