KultúraSzékelyföldUtazás

Ismét útra kelt a Fili!

Ezúttal Angliában turnéznak

Amikor 2018 nyarán, a legmagasabban fekvő székelyföldi városból, a Szentegyházi Gyermekfilharmónia áldással indult svédországi turnéjára a székelyudvarhelyi Kis Szent Teréz-templomból, érezni lehetett az áldás és az ima jótékony hatását. Most is ezt kérték a gyermekek és kísérőik számára.

Az együttes június 23-án, pénteken indult a hosszú útra, amely legalább annyira komoly kihívásokkal jár, mint volt a kanadai, hiszen Nagy-Britannia ma már nem tagja az Európai Uniónak, komoly beutazási feltételek vannak, vámoltatni kell, külön szülői engedélyek és útlevelek voltak szükségesek.

A meghívót a Manchesteri Góbé Fest/ Székely Fesztivál szervezői küldték, amelynek megálmodója és több éve szervezője Ördögh Ottilia, Székelyföldről kitelepedett fesztiválszervező-vállalkozó.

A fesztivál június 23. és 25. között tart, lényege, fő célja a székelyföldi értékek angliai bemutatása.

A háromnapos rendezvény második és harmadik napján lépnek fel a filisek: június 24-én, szombaton délután magyar közönség előtt, 25-én pedig különböző népek műsor-folyamában, szintén délután 5 órától.

Június 26-án, a hétfői napon Londonba utaznak autóbuszokkal, ünnepi hangversenyük a St John’s Smith Square koncerttermében lesz este 7 órától. Erre az alkalomra III. Károly király is meghívót kapott.

Június 27-én, kedden egy kiadós londoni séta után szállnak repülőre és szerda hajnalra érkeznek haza.


A felkészülés hetekkel korábban megkezdődött. Angol nyelvű dalokat tanultak, és – természetesen – éneklik majd a a királyi himnuszt is. God Save the King!

Nagy érdeklődéssel várjunk Farkas Antal kollégánk álló- és mozgóképes beszámolóit!


Utazásuk anyagi támogatója a MOL Új Európa Alapítvány, meghívó-szervező Ördögh Ottilia, társszervező a Gyermekfilharmóniáért Alapítvány (Budapest), valamint a Magyar Köztársaság londoni nagykövetsége. Nagy segítségükre vannak volt filisek, akik Angliában élnek, vagy dolgoznak, a rokonok és az együttes barátai. A Gyermekfilharmóniát kísérő felnőttek sorában Scrob Andrea budapesti televíziós szerkesztő is jelen lesz, beszámolókat készít, híradásokat küld a Filisek manchesteri és londoni kalandjairól az MTVA számára.

A Szentegyházi Gyermekfilharmónia köszöni a szervezőknek a meghívást, a támogatóknak az esemény felpártolását, az otthoniaknak pedig a Szentegyházi Gyermekfilharmóniáért mondott imákat!

A Fili.ro közlése nyomán

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb