ErdélyKultúraSzékelyföldZene

SICULUS versenyfelhívás: meghosszabbított határidővel

Székelyudvarhelyen tartják a fesztivált

Idén 11. alkalommal hirdeti meg a SICULUS fesztivált, az erdélyi magyar zenekarok seregszemléjét a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont.

Várják azoknak a zenekaroknak vagy egyéni előadóknak a jelentkezését, akiknek szenvedélye a zene, szeretnek közönség előtt fellépni, bemutatkozni, van saját szerzeményük és fejlődni szeretnének a SICULUS fesztiválon megszerzett díjak, képzések és a tapasztalatcsere révén. A jelentkezési határidőt meghosszabbítottuk június 30-án éjfélig.

A tehetségkutató nagydíja 1 darab 1000 euró értékű és 4 darab 500 eurós stúdiófelvétel, továbbá értékes nyereményekkel, valamint magyarországi és erdélyi fesztiválokon való bemutatkozási lehetőségekkel térhetnek haza.

A versenyprogram kétfordulós. Az elsőben két saját magyar nyelvű dallal kell benevezni rock, pop-rock, indie, jazz, hard rock, folk-rock, alter-rock, metal, funky, hip-hop, stb. zenei stílusok valamelyikével. A továbbjutott zenekarok a második fordulóban a zsűri és közönség előtt léphetnek színpadra a 11-ik SICULUS fesztiválon, Székelyudvarhelyen, a Városi Parkban, 2023. augusztus 25-27-e között.

Újdonságnak számít idén, hogy a második fordulóba továbbjutott zenekarok kétnapos szakmai felkészítőn vehetnek részt Székelyudvarhelyen, augusztus 23-án és 24-én, melyet a Kőbányai Zenei Stúdió szaktanárai tartanak.

További részletek, online regisztráció itt: JELENTKEZÉS

A SICULUS fesztivál szervezője a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont és Hargita Megye Tanácsa, társszervezője pedig az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács.

Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont
Székelyudvarhely, 1918. December 1. utca 9.
E-mail: office@hagyomany.ro, telefon: +40-723-223543

A Forrásközpont közlése nyomán

www.siculusfesztival.com

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb